fredag 16 april 2021

Recension: Den sovande nymfen av Ilaria Tuti

 Titel: Den sovande nymfen
Originaltitel: Ninfa dormiente
Serie: Teresa Battaglia
Författare: Ilaria Tuti
Översättning: Helena Monti
Format: Inbunden
Antal sidor: 511 
Förlag: Bazar förlag
Recensionsexemplar

"I en isolerad dal i de italienska Alperna återfinns en målning med titeln Den sovande nymfen. Tavlan omges av ett mysterium och efter laboratorietester konstateras att den är målad med blod från ett mänskligt hjärta.

Kommissarie Teresa Battaglia kopplas in på fallet som fullkomligen exploderar när ett nytt offer upptäcks.Det rör sig om en man vars enda återfunna kroppsdel är hans hjärta. Någon har slitit det ur hans bröst och och spikat upp det på en skylt vid infarten till en liten alpby. Mysteriet tätnar medan Teresa och hennes kollega, inspektör Massimo Marini, försöker förstå vad mördaren vill säga genom dessa brutala mord."

-----------------------

Jag tyckte väldigt mycket om första delen i den här serien (länk till recensionen finns längre ner på sidan) när jag läste den så självklart var jag också intresserad av att också läsa del 2.

Jag tycker fortfarande lika mycket om Teresa Battaglia, hon är precis den typen av kvinnlig polis som jag gillar. Teresa är minst sagt kärv, har rappa kommentarer och tänker inte låta någon sätta sig på henne. I den här boken får man också veta lite mer om Massimo Marini och i och med det så blir han också mer "verklig". Även i den här boken är Teresas och Massimos inbördes relation något jag verkligen uppskattar och som får mig att le lite.

Något jag uppskattar också med de här böckerna är att de inte utspelar sig i de "vanliga" turistorterna i Italien utan i mer svårtillgängliga småorter i norr. 

Precis som första delen, Blommor över helvetet, är Den sovande nymfen en spännande och annorlunda kriminalroman med så  många oväntade vändningar att jag blir ännu mer nyfiken på nästa del i serien. Ett plus i kanten är också att jag tycker att huvudpersonerna är så sympatiska. Jag ser verkligen fram emot att få träffa den kärva Teresa Battaglia igen i nästa del serien! 

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Bazar förlag/Schyttberg PR för rec.exet!

Mina recensioner av andra böcker jag läst av den här författaren

Den sovande nymfen finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar