torsdag 27 december 2018

Hett i hyllan #176


Torsdagen börjar med Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------

Den här boken fick jag faktiskt från förlaget


Ulrikas bok av Maria Gustavsdotter (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Det är ljummen försommar 1644 och efter gudstjänsten i Morlanda krka råder det full dramatik på prästgården. Den äldsta dottern Ulrika sitter böjd över bibeln och gråter, hennes syster Katarina står i skamvrån och deras bror Magnus får smaka på piskan.
Det som skulle vara ett oskyldigt skämt får ödesdigra konsekvenser. Ulrika flyr brådstörtat från det lilla samhället på Orust för att söka sig en framtid någon annanstans. På prästgården är inget sig likt efter Ulrikas plötsliga sorti och syskonens trygga värld slås i spillror."Jag fick ett överraskningspaket med tre pocket från förlaget sommaren 2016 och den här boken var en i paketet. De två andra har jag läst men av någon anledning hamnade den här i hyllan och blev kvar där och jag glömde bort den helt. Nu när jag hittat den igen så måste jag nog se till att läsa den också.

5 kommentarer:

 1. inte hört om, denna har blivit kvar i min hylla:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/12/hoppa-hage-av-julio-cortazar-hett45.html

  SvaraRadera
 2. Har sett böcker av den här författaren på olika bloggar, men känner inte igen den här

  SvaraRadera
 3. Den har jag läst och tycker den är superbra.

  SvaraRadera
 4. Känner faktiskt igen den här, men har inte läst den.

  SvaraRadera
 5. Den där vill jag läsa! Gillar historiska romaner.

  SvaraRadera