måndag 3 december 2018

Recension: Råttfångaren av Kamilla Oresvärd

Titel: Råttfångaren
Serie: Stina Seger
Författare: Kamilla Oresvärd
Format: Pocket
Antal sidor: 303
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

"Stina Seger har tagit en välbehövlig semester och är i Marbella med sina två bästa vänner Amelie och Carolina. När hon kommer hem till Sverige blir inget som hon tänkt sig. Hon blir omplacerad från sin tjänst vid Göteborgspolisen och vad värre är, Amelie försvinner spårlöst.
Stina får inte arbeta med fallet. Trots det blir hon inblandad och befinner sig snart mitt i en katt och råtta-lek där inget är vad det ser ut att vara. Ju mer hon nystar i fallet, desto mer inser hon att sanningen finns henne skrämmande nära. Samtidigt börjar tiden rinna ut. Kanske är det redan för sent?"

---------------

Jag har läst de två första delarna i den här serien och gillat dem och självklart ville jag läsa den här tredje delen också

I de tidigare böckerna har Stina Seger varit lite för "lagom" för min smak, men i Råttfångaren är hon vassare och det gillar jag. Att hon här egentligen inte får arbeta med fallet hindrar inte henne utan för henne är det en självklarhet att fortsätta söka efter sin vän. Den här Stina tycker jag definitivt mer om än hur hon varit hittills.

Det är högt tempo i berättelsen och eftersom kapitlen är korta blir det snabbläst och man drivs vidare i läsningen "en sida till, bara till slutet av kapitlet" tills boken helt plötsligt är slut.
Jag var väldigt nyfiken på vad som hade hänt i det förflutna och när det till slut berättades så fick mycket sin förklaring. Tyvärr gjorde det också att det var rätt så enkelt att gissa sig till vem som gjort vad  men för mig spelade det faktiskt ingen större roll, det fanns tillräckligt mycket spänning ändå.

Råttfångaren är en spännande,lätt- och snabbläst kriminalroman som fungerade perfekt för mig. Jag ser fram emot nästa del i serien med Stina Seger.

Tack Bokfabriken för rec.exet!

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Kamilla Oresvärds websida


Mina recensioner av de tidigare delarna i serien

Minnesbäraren
Jägaren

Råttfångaren finns att köpa hos t ex

Adlibris Pocket/E-bok
Bokus Pocket/E-bok
CDON Pocket/E-bok


1 kommentar: