måndag 24 december 2018

Recension: Kärlek, bakelser och en mops av Annie England Noblin

Titel: Kärlek, bakelser och en mops
Originaltitel: Pupcakes
Författare: Annie England Noblin
Översättning: Helena Tusås
Format: Inbunden
Antal sidor: 358
Förlag: HarperCollins Nordic
Recensionsexemplar

"Det var inte så här Brydie Benson hade tänkt sig att hennes liv skulle se ut vid 34 år fyllda - nyskild, arbetslös och dessutom utan tak över huvudet. Motvilligt tackar hon ja till erbjudandet att bo gratis i ett stort hus, mot att hon tar hand om den dreglande och deprimerade mopsen Teddy som ingår i avtalet.
För att kunna betala sina räkningar tar hon nattjobb på bageriet i mataffären - och det är där hon får den briljanta idén: Varför inte kombinera sin kärlek för bakning med sina nyfunna hundkunskaper? Det hembakade hundgodiset blir snabbt en succé, och mitt i allt dyker den irländska varghunden Sasha upp med sin husse, läkaren Nathan Reid med de ostyriga lockarna och leendet som får Brydies hjärta att slå snabbare än vanligt. Och så är det Teddys matte, den gamla damen som visar sig vara den coolaste på ålderdomshemmet...
När hösten övergår till vinter går det upp för Brydie att livet är ungefär som att lära sig ett nytt kakrecept: man måste testa några gånger innan det blir perfekt."

-------------------

Den här boken dök upp som en överraskning från förlaget och vid precis perfekt tidpunkt när jag behövde något. Jag har också svårt att motstå böcker där djur är på något sätt inblandade i handlingen.

Självklart fastnar jag direkt för mopsen Teddy, det är ju oundvikligt om man gillar hundar/djur, och speciellt om man någon gång sett och/eller träffat på såna här bortskämda, småfeta, dreglande och fisande hundar/djur. Själv gillar jag annars större hundar som varghunden Sasha, men Sasha i boken har inte riktigt personlighet på samma sätt som Teddy.
Huvudpersonen Brydie är en trevlig tjej som jag också gillar och hennes problem med Teddy känner man igen om man någon gång träffat på hundnybörjare.

Kärlek, bakelser och en mops är feelgood att läsa när man vill ha nånting lättläst och lättsamt att läsa. En kul detalj är också recepten på hundgodis i slutet av boken.  Jag vill nog definitivt läsa fler böcker av den här författaren! Enda nackdelen med boken är att jag blir enormt sugen på att skaffa mig en hund igen, trots att vårt eget lilla zoo egentligen är fulltaligt just nu.

Tack HarperCollins Nordic för rec.exet!

Jag har bjudit på en smakbit ur boken i ett annat inlägg HÄR

Kärlek, bakelser och en mops finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar