söndag 30 december 2018

Recension: Kärlekens dårar av Joanne Harris

Titel: Kärlekens dårar
Originaltitel: Holy Fools
Författare: Joanne Harris
Översättning: Jan Hultman och Annika H Löfvendahl
Format: Pocket
Antal sidor: 406
Förlag: Månpocket
Hyllvärmare 2018

"Juliette, skådespelerska och lindanserska, överger sitt kringresande liv och söker skydd bland nunnorna i det avlägsna klostret Sainte Marie-de-la-mer.
Som syster Auguste skapar Juliette ett nytt liv åt sig och sin lilla dotter, Fleur, under den välvilligt inställda abbedissans förmyndarskap.
Men nya tider närmar sig; mordet på kung Henrik IV blir en start för stora omvälvningar i Frankrike. Förändringar som snart också når klostret på ön."

--------------
Jag har läst ganska många av den här författarens böcker och ett par av dem har jag recenserat här på bloggen (de andra läste jag innan jag startade bloggen), länk till recensionerna finns längre ner på sidan och jag tycker väldigt mycket om Joanne Harris böcker.

Den här boken visste jag inte om att den ens fanns innan jag hittade den på en bakluckeloppis och kände mig helt enkelt tvungen att köpa den. Tyvärr blev den sen stående i bokhyllan i brist på tid att läsa den men den passade bra att ta itu med nu i utmaningen Hyllvärmare 2018.

Jag kände direkt när jag började läsa boken att den var annorlunda än de böcker jag läst tidigare av den här författaren. I den här boken handlar det inte om kärlek och/eller längtan med en aning magi, utan om mer om religiös fanatism och manipulation.

På ett sätt tycker jag inte den här boken riktigt når upp till samma nivå som de andra böcker jag läst av den här författaren och jag saknar lite av det som hittills märkts så tydligt i hennes böcker, nämigen kärleken till mat och dryck. Samtidigt är Kärlekens dårar tillräckligt annorlunda för att jag ändå ska tycka rätt så bra om den som en helt fristående bok från författarens "vanliga" stil.

Andra böcker av Joan Harris jag recenserat

Choklad
I persikoträdets skugga

Kärlekens dårar finns att köpa hos t ex

Bokbörsen


1 kommentar: