fredag 7 december 2018

Recension: Hollywood Girls Club av Maggie Marr

Titel: Hollywood Girls Club
Originaltitel: Hollywood Girls Club
Författare: Maggie Marr
Översättning: Katarina Falk
Format: Pocket
Antal sidor: 368
Förlag: Pocketförlaget
Hyllvärmare 2018

"Det här är Los Angeles från insidan, med glamour, skandaler, viljor av stål och ändå starka vänskapsband under fasaden. Men det är trots allt en stor utmaning att klättra till underhållningsindustrins topp...särskilt i högklackat.Det vet de tre väninnorna Jessica, Celeste och Lydia.
Jessica är überagenten med de hetaste och mest krävande klienterna, känd för att inte backai någon förhandling men som lever i ett kärlekslöst förhållande. Celeste, den mest lysande stjärnan på filmduken och kvinnan alla män drömmer om, utom kanske just hennes man som lämnat henne för en ny ung skådespelerska. Lydia är producenten med den magiska touchen som lyckas med allt hon företar sig, tills den dag det nya projektet stoppas och nästan rinner henne ur händerna. Tillsammans med den naiva manusförfattaren Mary Anne kämpar de för att nå sina mål och för att hålla sig kvar på Hollywoods A-lista."
-----------------

Den här boken köpte jag 2014 på loppis och troligtvis köpte jag den för den verkade vara lagom läsning för sovrummet. Där brukar jag vilja ha nånting lättläst, nånting som man kan lägga ifrån sig efter ett par sidor när det är dags att sova. Jag måste läsa lite i sängen innan jag somnar och då gäller det att boken är lättläst och den får definitivt inte vara så bra att man inte kan lägga den ifrån sig och de kriterierna uppfyller den här boken rakt av.

Redan när jag läste baksidestexten så kändes Hollywood Girls Club som en av de böcker jag läste på 70-80-talet. Det är glitter och glamour, hårt arbetande yngre kvinnor som försöker ta sig in i filmindustrin och/eller uppåt på statusskalan eller som bara vill bli berömda och tjäna massor med pengar. Och det vore väl inte Hollywood om det inte vimlade av snygga, rika och framgångsrika karlar också. Amerikanskt är det så det förslår, så vad än kvinnorna säger så verkar lyckan ligga i att landa en karl och gifta sig. Självklart finns det hinder på vägen men är man bara driftig nog så tar man sig fram mot alla odds.

För mig fungerade den här boken perfekt som sängläsning, den är väldigt lätt- och snabbläst med en enkel intrig som gör att man inte precis ligger vaken och läser för att få reda på vad som händer. Perfekt att vila ögonen på innan man somnar men ingenting man kommer ihåg speciellt länge.

Hollywood Girls Club finns att köpa hos t ex

Bokbörsen


1 kommentar:

  1. Jag har läst den- Gillar boken. Kul med skomärkena i alla kapitel. Jag tycker boken borde bli läst på svenska för den slår "feelgood" och varför inte litetmeetoo

    SvaraRadera