torsdag 20 december 2018

Recension: Vägen till London av Alix Rickloff

Titel: Vägen till London
Originaltitel: The Way to London
Författare: Alix Rickloff
Översättning: Sofi Rydell
Format: Inbunden
Antal sidor: 429
Förlag: HarperCollins Nordic
Recensionsexemplar

"Lucy Stanhope lever ett bekymmerslöst liv bland Singapores societet. Men när andra världskriget kommer allt närmare tvings hon bryta upp och ta sig till sin mosters gods i England.
Kontrasten är total. Landet hon anländer till är grått och kallt och har härjats hårt av kriget. Alla är som främlingar för henne, även hennes moster. Så när Lucy träffar Billy, en evakuerad pojke som rymt för att söka upp sin mamma i London, erbjuder hon sig att följa honom.
I London finns en chans för Lucy att börja på nytt och uppfylla sina drömmar. Men resan blir inte som hon tänkt. Snart tvingas hon omvärdera allt hon tidigare trott på, och inser att drömmen kanske finns närmare än hon anar..."

-----------------
Jag har läst en bok av den här författaren tidigare (länk till recension längre ner på sidan) och den tyckte jag om så jag ville såklart läsa den här också när jag såg den. Andra världskriget och efterkrigstiden i England är intressant att läsa om och det var nog en till av orsakerna att jag blev intresserad av den här boken.

Lucy är en bortskämd rikemansdotter som lever "det ljuva livet" i det smått dekadenta Singapore. Hon har en frihet där som nog hade varit otänkbart och högst opassande för en ung dam i England. Det blir såklart en chock när hon kommer till ett land som är krigshärjat och där hon blir tvungen att rätta sig efter andra regler än vad hon är van vid. Det gör också att hon blir tvungen att äntligen bli vuxen, klara sig själv och kunna ta beslut om sitt eget liv.
Billy, den evakuerade pojken som Lucy slår följe med är en riktig spjuver med något hyss på gång mest hela tiden och jag kan inte låta bli att gilla honom.

När jag läser den här boken känns det som om jag tittade på en gammal engelsk film , både karaktärerna och själva handlingen påminner väldigt mycket om det som fanns i sådana filmer och jag bara älskar det.

Vägen till London är en lättläst och underhållande roman som jag tyckte väldigt mycket om att läsa. Alic Rickloffs böcker passar mig verkligen som en hand i handsken så jag hoppas verkligen att det inte dröjer alltför länge innan det kommer en bok till av henne.

Tack HarperCollins Nordic för rec.exet!

Andra böcker av den här författaren jag läst och recenserat

Dimmornas hus

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Alix Rickloffs websida

Vägen till London finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/Pocket/E-bok
Bokus Inbunden/Pocket/E-bok
CDON Inbunden/Pocket


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar