söndag 28 juli 2019

En smakebit på søndag - Papa

Den här helgen har vi stannat hemma och bara tagit det lugnt. Det har ju också varit så varmt att man inte heller orkat göra så mycket så det passade ju perfekt nu när jag måste se till att vila ordentligt. På lördagen hade maken fullt upp med att mecka på sin nya moppe medan jag satt inne och läste. När det är så här varmt så är jag glad för att vi fixade AC förra året för nu kan vi få det riktigt svalt inomhus och det är riktigt skönt att sitta inne och läsa och inte behöva svettas. På söndagen ska det visst bli ungefär lika varmt ute och då kan jag fortsätta att njuta av svalkan inomhus och koncentrera mig helt på läsningen. Söndagen för börjar i alla fall med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-----------------

Min smakbit idag kommer från sidan 49-50 i Papa av Jesper Stein (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)


"Det som hände sedan gick så fort att han inte ens uppfattade det. Han hade inte sett ifall armeniern grep efter sin pistol, men något måste han ha gjort, för juden tog ett steg mot honom och sedan var armeniern nere. Juden hade slagit till honom så hastigt att Bashkim inte uppfattade det. Juden tog hans pistol. Det var i och för sig inte alls nödvändigt, armeniern var helt borta. Själv låg han i soffan med danskens helgalna nuna fem centimeter från sin egen, hans saliv stänkte i Bashkims ansikte, träffade honom i ögonen, näsborrarna, på kinderna, men det var inte läge att vara finkänslig, för dansken brölade och stack en Walther PPK så långt i munnen på Bashkim att varbygeln slog emot tänderna i underkäken.
Dansken vrålade att va fan höll de på med, det fanns ingen som undkommit levande efter att ha blåst honom."

11 kommentarer:

 1. tack för smakbiten, ny författare för mig

  SvaraRadera
 2. Känner till författaren men har inte läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. AC inomhus låter underbart!! :) En helt ny bok för mig, tack för smakbiten! Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 4. Det verkar vara högt tempo i den boken :)

  SvaraRadera
 5. Jesper Stein är jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 6. Nej, i den här värmen orkar man inte mycket. Jag håller mig mest inomhus.
  Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Ujuj, här händer det grejer, ingen bekant författare men jag läser sällan deckare. Tack för smakbit, fortsätt njuta av AC och läsning!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Ny bok och författare för mig.

  SvaraRadera
 9. värmen är ansträngande, men jag håller mig i skuggan där det fläktar lite. känner inte till din författare och har följaktligen inte läst boken. tack för en dramatisk smakebit!

  SvaraRadera
 10. Den boken planerar jag att läsa eftersom han kommer på Deckarfestivalen

  SvaraRadera
 11. Jeg sitter også inne og leser. Det er så varmt ute at jeg ikke orker å sitte ute. Det høres fælt ut, men det kan bli for varmt og :-)
  Ha en riktig fin sommersøndag!

  SvaraRadera