måndag 1 juli 2019

Loppissöndag 2019-06-30

Igår var det alltså dags för oss att ha bord på bakluckeloppisen på Ulva och självklart skulle jag sälja böcker också. Något som är roligt med att sälja på loppis är att man aldrig i förväg vet vad som kommer att vara populärt, vissa gånger går böckerna åt som smör i solsken, andra gånger är det glas och porslin som det är strykande åtgång på.Maken packade bilen redan kvällen innan så att vi inte skulle behöva hålla på med det på morgonen och bilen var minst sagt knökfull när han var färdig. Att det ser ut som att det finns mycket plats kvar är för att något som alltid måste med och som verkligen tar plats är min rullstol. Och så måste vi ju ha med kylväskor med läsk och mineralvatten till försäljning och fikakasse åt oss själva med mackor och te och kaffe.
Utöver att hela bilen var fullproppad när vi åkte så hade jag en kasse vid fötterna och en kartong i famnen så vi hade rejält med prylar med oss när vi åkte till bakluckeloppisenDet blev en fin dag på loppisen, varmt och soligt men som tur är så blåser det nästan alltid lite på fältet där loppisen hålls. Ändå blev det lite väl mycket sol emellanåt men vi hade med oss ett parasoll så vi fick lite skugga. Jag hade smörjt in mig ordentligt med solskyddskräm styrka 50 så jag inte skulle bränna mig lika mycket som förra året då jag var illröd efteråt trots att jag hade suttit i skugga hela dagen.
Det var massor med försäljare och det pratades faktiskt om rekord i antal försäljare så jag gissar på att antalet låg nog säkert på någonstans 100-150 säljare. 

Ingen brist på publik/kunder heller, på förmiddagen var det faktiskt knökfullt. Det som det var brist på den här gången var bok- och läsintresserade, det var inte många som ens tittade i boklådorna. Men så kan det vara ibland, vi får hoppas på bättre tur nästa gång. Den här gången var det kläder som gick åt istället och makens prylar, såsom elektrisk citruspress, skärmaskin osv osv.

Det blev en riktigt rolig söndag och försäljningen kan vi verkligen inte klaga på. Vi blev av med med prylar som vi inte längre behöver eller vill ha och så hade vi ju roligt, pratade med massor med trevligt folk och hade en riktigt härlig dag. Men oj, så slut vi var när vi kom hem. Det blev pizza, lite slötittande på tv och så bums i säng. Idag är vi båda fortfarande ganska trötta i både kropp och huvud och orkar inte speciellt mycket men förhoppningsvis har tröttheten gått över till imorgon. nu ser vi fram emot nästa loppissöndag som blir om en månad ungefär. Jag hoppas att det då finns fler bokintresserade där så att jag blir av med lite fler än den här gången.

4 kommentarer:

 1. Konstigt att folk inte läser böcker nu när det är så varmt. Jag orkar ju knappt göra något annat. Har just läst ut andra delen av motståndstrilogin av Louise Boije af Gennäs och är väldigt frustrerad eftersom det var ännu mindre svar man fick i denna del än den förra. Hon har väl inte skrivit färdigt den tredje delen än antar jag eftersom jag inte hittar den någonstans.
  Hälsningar Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tredje delen heter Verkanseld och kom ut i början/mitten av juni. Den finns i min läsahög och har tänkt mig att börja läsa den den här veckan. Det skiftar väldigt mycket med vad folk köper på loppisar. Ibland är det böcker (har varit med om att en kund köpt en hel låda på en gång), andra gånger är det nånting annat som går bättre.

   Radera
 2. kul, men jag är dålig på att sälja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul är det definitivt. Man behöver inte direkt sälja utan finnas där för att ge priser, pruta, hjälpa till med att packa in t ex glas ocg porslin och ta betalt. Och för att bara småprata med folk. Det är det som är så härligt med loppisar, folk tar sig tid att småprata med folk de inte känner och man har det trevligt.

   Radera