torsdag 11 juli 2019

Hett i hyllan # 204


Dags för Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------

Jag har plockat fram ett loppisfynd igenMästarens dröm av Carola Hansson
Baksidestext
"Vad driver en människa att offra allt för en högre sak?
Två unga systrar, Agnes och Adina, lämnar strax efter första världskriget sin hemstad Uppsala för att fara till Kina. Gud har kallat dem och de hjälper till att öppna en missionsstation i provinsen Hunan i södra Kina. Deras tro är stark, men mötet med en främmande kultur och andra religioner får deras övertygelse att svikta. Hur stora försakelser tål den högre saken?
Vi får följa Agnes och Adina under 20- och 30-talen - en orolig tid i Kina med strider mellan nationalister och kommunister, och med en befolkning fylld av skepsis till missionärerna.
Mästarens dröm är en berättelse om stora känslor, tro och tvivel, och som genomgående ställer frågan om människans uppgift och livets mening. Romanen bygger på dokumentärt material och i staden Changsa finns än idag rester av missionsstationen."


Den här köpte jag 2015 på Ulva bakluckeloppis. När jag nu läser baksidestexten så förstår jag precis varför jag köpte den. Kina är en av de länder jag gillar att läsa om, jag gillar historiska romaner och romaner som bygger på verkliga händelser. Så en historisk roman som utspelar sig i Kina var nog ganska oemotståndlig för mig och jag måste medge att jag faktiskt blir rätt så sugen på att läsa den nu också. Har tyvärr inte riktigt tid att ta mig an den här just nu, men jag kommer nog att läsa den här förr eller senare.

4 kommentarer:

 1. Kina tycker jag också är intressant att läsa om!

  SvaraRadera
 2. Jag har läst en annan bok av Carola Hansson och den var bra så jag skulle gott kunnatönka mig att läsa även denna.

  SvaraRadera
 3. Gillar också att läsa om Kina - Östasien överhuvudtaget. Den låter helt klart intressant. Hade inte alls koll på Hansson, så jag googlade. Det visade sig att jag ju har hennes Masja på min 'läsa-lista', men nu fick jag reda på att den är tredje delen i en rysk triptyk. Där ser man! Augustnominerad x flera är hon också. Tänk vad man lär sig :)

  SvaraRadera
 4. Ännu en bok som jag aldrig har hört talas om.

  SvaraRadera