fredag 5 juli 2019

Fem en fredag vecka 27: SommarDags att svara på frågor i elisamatildas Fem en fredag. Den här veckan vill hon veta

1. Vad är en riktig sommarfrukost för dig?
Frukosten på sommaren skiljer sig inte för mig från den vanliga frukosten, dvs ibland äter jag frukost, ibland blir det bara te och sen äter vi brunch istället

2. Vad är något du gör på sommaren men aldrig annars?
Gör mitt bästa för att undvika sol. Jag har alltid bränt mig enormt lätt men numera, med den medicinering jag har, så går det ännu snabbare. Även om det hjälper lite att sitta i skugga så måste jag ta till alla medel, solskyddscreme styrka 50, täckande kläder, hatt osv osv och inte ens det hjälper  helt utan det blir alltid något ställe som blir rosa/rött i alla fall. Bästa är då att hålla sig inomhus på dagarna och bara gå ut på kvällen.

3. Är du en fisk bland vågor eller håller dig på land?
Tidigare, när vi åkte med husvagn, brukade vi ofta ligga ett par veckor på en camping som låg precis vid en sjö och då tog vi ett dopp varje morgon och ibland flera gånger om dagen. Numera håller jag mig på land pga handikapp.

4. Har du någon gång varit turist i din egen stad?
Nja, ända sen vi flyttade till Uppsala har vi nog försökt att lite då och då besöka/se något nytt här, men det blir nog inte alltid direkta turistattraktioner.

5. Vilken fråga ställer du dig varje dag?
Vad ska vi hitta på idag då? Eftersom maken gått i pension så är vi båda hemma och kan hitta på saker att göra helt spontant utan att planera allt långt innan och bara till helger så då är det där frågan som vi tar ställning till varje dag.

6. Vad ser du fram emot mest med den här sommaren?
Alla sommarauktioner och bakluckeloppisar. Loppisar är något vi båda tycker om att besöka och nu när vi upptäckt auktioner så är de nästan lika roliga, om inte t o m lite roligare att åka till som loppisar.

6 kommentarer:

 1. Loppis är kul - jag är gärna med och säljer, det är bättre än att köpa ... Så tråkigt att du varken kan sola eller bada längre!

  SvaraRadera
 2. Hej, imorgon ska jag besöka vår årliga Lions-auktion. Det roligaste som händer på hela sommaren, så mycket fina grejer, allt från möbler, verktyg, tavlor, prylar,,,,,alltid brukar det slinka med något hem. Loppis jobbar jag ideellt på själv, så den dosen får jag tillgodosedd och brukar inte ha så stor dragning till andra loppisar. Jag kan inte hitta på så mycket själv, utan bil och utan kommunikationer samt en hund att ta hänsyn till. Men, det går ingen nöd på mig för jag bor på en jättefin och trevlig ort.

  SvaraRadera
 3. Så härligt att ni får rå över er egen tid nu och jag håller med dig om att lite loppisar är kul. Bättre än att vara i solen ute.
  Önskar dig en trevlig helg !

  SvaraRadera
 4. gärna frukost ute men läser i skuggan.

  SvaraRadera
 5. Vad kul med auktioner, är det något särskilt ni kan vara ute efter?
  Jag tycker det kan vara mer kul att upptäcka det som inte är direkta turistattraktioner. :)

  SvaraRadera
 6. Sommar och auktioner hör ihop men det var några år sedan vi var på någon bra auktion. Kanske jag måste försöka denna sommar. Det låter jobbigt att vara så känslig för solen och jag hoppas det går bra för dig i år.

  SvaraRadera