torsdag 18 juli 2019

Hett i hyllan #205


Dags för Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------------

Den här gången hittade jag en bortglömd presentEvighetens rand av Ken Follett (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Evighetens rand är den storslagna finalen på Ken Folletts romantrilogi om fem familjers öden under 1900-talet. Berättelsen har nått fram till de dramatiska årtiondena mellan 1960 och 1989. Familjemedlemmarnas liv flätas samman mot en fond av omvälvande händelser: medborgarrättsrörelsen, Berlinmuren, kriget i Vietnam och Kubakrisen.
Läraren Rebecca Hoffman upptäcker att Stasi spionerar på henne och fattar ett beslut som kommer att påverka hennes familj för resten av livet. Juristen George Jakes vid Robert Kennedys justitiedepartement stgår plötsligt mitt i kampen för medborgerliga rättigheter, samtidigt som han utkämpar en annan, mer personlig strid. Cameron Dewar blir spion för att tjäna de högre syften han tror på, men tvingas inse att världen är en farligare plats än han kunnat ana. Och Dimka Dvorkin, en av Nikita Chrusjtjovs unga medarbetare, dras in i det kalla kriget medan hans syster Tanja tar sig från Moskva till Kuba, Prag och Warszawa - och rakt in i historian."

--------------
Jag fick en jättehög med böcker på födelsedagen 2015 och den här var en av dem. Jag hade läst de två tidigare delarna i serien och ville självklart också läsa den här tredje och avslutande delen så den fanns på min önskelista inför födelsedagen. Sen blev den bara stående i bokhyllan, delvis beroende på tidsbrist och delvis för att det är en riktig tegelsten på drygt 1000 sidor. Jag hade också blivit lite besviken på de tidigare delarna i trilogin så jag var väl inte riktigt så sugen på att läsa den här som jag hade trott.  Nu är det så pass länge sedan jag läste de första delarna att jag nog borde läsa om dem först innan jag sätter igång med den här och det vet jag inte riktigt om jag orkar göra just nu.


4 kommentarer:

 1. Jag har inte läst mycket av Ken Follett, det är noga bara Nålens öga. Den är ju tunn, men han verkar ha fått svårt att skriva kort på senare tid.

  SvaraRadera
 2. Det är jobbigt det där med serier/trilogier. Helst vill man läsa dem i ett svep men oftast blir det inte så.

  SvaraRadera
 3. Kunde inte kommentera förut. Försöker igen.
  Serien låter intressant, men det måste förstås vara bra skrivet också om man ska ha glädje av den.

  SvaraRadera
 4. Har aldrig läst Follett, borde kanske göra det. Men 1000 sidor, shit!

  SvaraRadera