onsdag 10 juli 2019

Recension: Pojken med örnen av Torhild Elisabet Sandberg och Emily Ryan

Titel: Pojken med örnen
Serie: Petras bilder - konstböcker för barn
Målgrupp: 6-9 år
Författare: Torhild Elisabet Sandberg
Illustratör: Emily Ryan
Format: Kartonnage
Antal sidor: 110
Förlag: Torhild förlag
Recensionsexemplar

"Petra får inte vara med i stafettlaget. Inte heller får hon vara med sina bästisar. Petra är arg och ledsen och går till sin granne Fredrika men hemma hos henne blir Petra rädd. En man med vilda ögon gömmer sig i badrummet. När Fredrika förklarar vem han är förstår Petra vad hon måste göra för att få springa i stafetten."

--------------------

Pojken med örnen är andra delen i serien Petras bilder och den här fick jag av författaren samtidigt som hon skickade del 1.

Konceptet är såklart samma. Petra har problem, hälsar på hos grannen Fredrika och ser en bild som Fredrika berättar om. Genom Fredrikas berättelse kommer Petra på hur hon ska lösa sitt eget problem. Bilderna och berättelserna handlar om en välkänd historisk person i den här boken, i första boken var det istället en religiös bild som Fredrika berättade om. Även i den här boken finns ett litet faktaavsnitt i slutet på boken om målningarna som Petra sett och Fredrika berättat om, skillnaden är att i första boken fanns förutom illustrationer också bilder på originalmålningarna men här i andra boken är det bara text i faktaavsnittet.

Båda böckerna är lättlästa och väldigt bra anpassade till målgruppen och jag tror säkert att de här kan få barn i 6-9 årsåldern bli mer intresserade av bilder och/eller målningar.

Tack Torhild Elisabet Sandberg för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på websidan för Petras bilder


Min recension av del 1

Flickan i blått

Pojken med örnen finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage
Bokus Kartonnage
CDON Kartonnage
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar