tisdag 9 juli 2019

Recension: Flickan i blått av Torhild Elisabet Sandberg och Emily Ryan

Titel: Flickan i blått
Serie: Petras bilder - Konstböcker för barn
Målgrupp: 6-9 år
Författare: Torhild Elisabet Sandberg
Illustrationer: Emily Ryan
Format: Kartonnage
Antal sidor: 101
Förlag: Torhild förlag
Recensionsexemplar

"Petra bor i ett höghus tillsammans med mamma, pappa och lillebror. En dag råkar en klasskompis illa ut men ingen vågar berätta vad som har hänt. Petra tar mod till sig efter att ha fått höra om sin granne Fredrikas hemlighet. En hemlighet som kommer fram när Fredrika berättar för Petra om flera hundra år gamla målningar."

-----------------

Jag fick en förfrågan av författaren om jag ville läsa hennes böcker och tackade ja. Nu har ju jag inte barm och kommer inte heller speciellt mycket i kontakt med barn numera, men jag tyckte det skulle vara spännande att få läsa det barnen numera får läsa. Författaren berättade för mig att boken också till viss del handlade om konst och det gjorde mig ännu mer nyfiken. Flickan i blått är första delen i serien Petras bilder.

Huvudpersonen Petra lär känna grannen Fredrika och hos henne får hon se olika slags tavlor som hon blir nyfiken på. Genom att Fredrika förklarar tavlorna och berättar bakgrundshistorian lär sig Petra också att hantera en del situationer hon hamnar i. i den här boken har författaren också vävt in lite om religion.

Flickan i blått är en välskriven bok med fina illustrationer och jag tror att barn i målgruppen 6-9 år kommer att uppskatta den och titta på tavlor och bilder på ett helt annat sätt än tidigare samtidigt som de också får läsa om hur man kan hantera en del problem. Det jag verkligen uppskattar är faktatexten längst bak i boken där bilder på originaltavlorna finns.

Tack Torhild Elisabet Sandberg för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på websidan för Petras bilder

Flickan i blått finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage
Bokus Kartonnage
CDON Kartonnage


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar