onsdag 24 juli 2019

Recension: Verkanseld av Louise Boije af Gennäs

Titel: Verkanseld
Serie: Motståndstrilogin del 3
Författare: Louise Boije af Gennäs
Format: Inbunden
Antal sidor: 541
Förlag: Bookmark förlag
Recensionsexemplar

"Under det senaste året har allt i Saras liv förändrats. Flera av hennes närstående har dött under märkliga omständigheter som omöjligt kan vara en slump, även om myndigheterna vill få henne att tro det.
Sorgen och rädslan håller Sara i ett stadigt grepp, men djupt inom henne spirar en växande kraft: ett okuvligt motstånd. Sara kommer aldrig att ge upp och när hennes motståndare äntligen ger sig till känna kan det bara sluta på ett sätt - med verkanseld."

---------------------------

Verkanseld är tredje och avslutande delen i Motståndstrilogin. Jag läste båda de tidigare delarna (länk till recension finns längre ner på sidan) förra året och har väntat otåligt på den här sista delen för att äntligen kunna räta ut de sista frågetecknena.

Jag är i vanliga fall inte så jätteintresserad av konspirationsteorier i böcker, men den här fick verkligen hjärnan att gå i spinn. Mycket berodde nog på att hela konspirationsteorin byggde på autentiska, historiska och väldigt kända fall, som jag är något så när bekant med, och fortsätter en till våra dagar och blandningen av "fakta" och fiktion får själva konspirationen verka helt sannolik, i alla fall för dem som är bekanta med de historiska händelserna och som följer aktuella händelser genom tidningar osv.

Jag har hittills tyckt att Sara är lite väl mjäkig och naiv och jag har haft lite avårt för henne som huvudperson men i Verkanseld växer hon i mina ögon. Jag kan nämligen förstå hennes reaktioner på ett helt annat sätt nu när hon till slut blir så irriterad att hon inte längre tänker bara flyta med utan går snarare till motattack och det är en reaktion som jag kan relatera till och som för mig innebär att Sara för mig blir mer levande och trovärdig än vad hon varit tidigare.

Det enda jag faktiskt blev lite besviken på var slutet på boken och trilogin. Så snårig och komplex som hela berättelsen i den här trilogin har varit så hade jag faktiskt väntat mig ett lite mer verklighetsförankrat slut, som det är nu så känns slutet ihopsatt bara för att knyta ihop trådarna på ett enkelt och snabbt sätt.

 Verkanseld är, precis som de andra delarna i Motståndstrilogin, en oerhört spännande bladvändare och jag tycker nog att den här tredje delen är definitivt också den bästa i trilogin. Motståndstrilogin är definitivt en läsvärd nutidsthriller som nog passar både den som gillar konspirationsteorier och den som "bara" vill ha spännande läsning.

Tack Bookmark förlag för rec.exet!

Min recension av de tidigare delarna i trilogin

Blodlokan
Skendöda

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Louise Boije af Gennäs websida


Verkanseld finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


1 kommentar: