söndag 24 november 2019

En smakebit på søndag - Infiltratören

Hittills har den här helgen varit riktigt bra. På lördagen åkte maken iväg för att träffa Remus (lykoikillen som flyttar hem till oss i december)så jag fick egentid nästan hela dagen och kunde ägna mig helt åt läsningen. Vi har ingenting inplanerat för söndagen så jag tror nog att vi kommer att hålla på och fxa lite hemma, det finns alltid en massa "måsten" (t ex tvätt, städning osv) som ska fixas förr eller senare. Och så är ju söndagar våra tv-tittardagar så det blir ett antal timmar i soffan framför tv:n. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas Flukten fra virkeligheten.  En smakebit på søndag går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

--------------------
Det börjar bli en vana att jag precis ska börja på en ny bok på lördagkvällarna för så är det den här gången också.

Min smakbit kommer alltså från boken jag ska börja på, från sidan 8 i Infiltratören av Lotta Luxenburg (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Solen bländade honom när den reflekterades i vattnet framför Stadshuset som närmade sig i allt snabbare takt. Trots den starka solen kände han hur huden i nacken knottrade sig när han rättade till gummidräkten en sista gång och kontrollerade så att dörren inte var låst.
Hjärtat pulserade innanför bröstkorgen när han pressade ner gaspedalen till max, vilket fick den stora husbilen att nästan stegra sig under honom. Tjugoåttaåringen i förarsätet räknade långsamt till fem och slöt ögonen. Det kändes som om han försökte undfly hela sitt liv när han pressades tillbaka mot sätet.
Luftsuget när fordonet rusade över kajkanten var så starkt att det drog med sig några plaststolar och gatupratare. Möblerna tumlade runt några varv i den kvava luften innan de följde efter honom ner i vattnet. Efteråt guppade plaststolarna omkring som vita svanar på vattenytan."

11 kommentarer:

 1. Har sett den här boken lite överallt den senaste tiden och har börjat bli nyfiken på hennes böcker.

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Jag läste hennes debutbok och skulle gärna läsa den här också.

  SvaraRadera
 3. Jag har sett massa böcker av denna författare men inte läst någon än.

  SvaraRadera
 4. Ny bok för mig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. Hu då! Det är en sådan där ångest för mig, att hamna i vattnet med bilen. Jag får fortfarande lätt panik när jag tänker på när Tjörnbron rasade, och hur bilarna for rakt ut över kanten i mörkret.

  SvaraRadera
 6. Det var en actionfylld smakbit, tack för den!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Har inte läst något av författaren än. Såg bilderna på din lilla kattkille på instagram. Så söt!

  SvaraRadera
 8. Fy vilken klaustrofobikänsla! Tack för smakbit, känner inte till författaren. Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 9. fy för att hamna i en bil under vattnet. visserligen med våtdräkt på och med olåst dörr. tack för smakebiten! får kanske läsa

  SvaraRadera
 10. nästan som en julklapp med ny familjemedlem! Ny författare för mig, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Usch, det där är nog en av mina värre mardrömmar. Överhuvudtaget att hamna under vatten, men än värre att hamna under vattnet i en bil! Lustigt nog gillar jag att simma, dock enbart med huvudet ovanför vattenytan!

  SvaraRadera