torsdag 28 november 2019

Hett i hyllan #224


Jag ska iväg på provtagning snart men innan jag åker så visar jag upp en hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-------------------

Ett loppisfynd igen

Fallet G av Håkan Nesser
Baksidestext:
"Det var Fallet G det handlade om, ingenting annat, bestämde han sig för. Inga luddiga personliga motiv, inga omskrivningar, bara den där gamla frågan som jagat honom i femton år.
Vem dödade Barbara Clarissa Hennan?
Eller snarare: hur hade Jaan G. Hennan burit sig åt för att döda henne?
Men Van Veeteren har rent personliga skäl att vilja lösa fallet med en död kvinna på botten av en torrlagd simbassäng och en mördare med ett alibi som tycks vara omöjligt att spräcka. Fallet G - det enda ouppklarade fallet i kommissarie Van Veeterens långa karriär. Först femton år senare närmar sig gåtan sin lösning.
Kanske hade det varit bättre om frågorna fått förbli obesvarade?"

Den här boken har jag köpt innan jag började blogga (dvs före 2012) eftersom köpet inte finns uppskrivet någonstans. Att den är köpt på loppis är jag säker på för att den är ganska ordentligt hanterad. Det här är visst sista boken i serien om Van Veeteren och jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag köpte den för jag har ju inte läst de tidigare delarna. Jag har läst ett par böcker av den här författaren för länge sedan och de passade inte riktigt för mig så det gör det ännu märkligare att jag sen köpt just den här boken. Det här är definitivt en bok som nog förpassas ner i utrensningslådan direkt.

5 kommentarer:

 1. Van Veeteren passade tydligen inte mig heller. Jag har bara läst en i serien. Jag vet inte vad det berodde på. Kanske vagheten i och med att Nesser har hittat på ett slags land som varken är Nederländerna eller Belgien utan försvinner i ett töcken.

  SvaraRadera
 2. Jag har läst lite spridda skurar i den serien och faktiskt även Fallet G. Jag gillar ju Nesser :)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst Van Veeteren, men annat av Nesser. Har tyckt om det jag läst och skaffat en hel del på loppis som ännu står oläst i hyllan. Just den här tror jag inte ens att jag sett.

  SvaraRadera
 4. Jag läste allt som kom ut om Van Veeteren när det begav sig! Så den här har jag läst, men jag kan inte för mitt liv minnas hur det var med mordgåtan...?

  SvaraRadera
 5. Jag gillar det jag läst av Nesser, men det är många som han gett ut som jag inte läst. Som den här serien.

  SvaraRadera