fredag 1 november 2019

Recension: Lisens jul av Inger Boman & Karin Eriksson

Titel: Lisens jul
Målgrupp: 3-6 år
Författare: Inger Boman
Illustratör: Karin Eriksson
Format: Kartonnage
Antal sidor: 35
Förlag: Tziviva AB
Recensionsexemplar

"Grisen Lisen lär sig spela flöjt och älskar musik. Hennes dröm är att få uppträda för publik. En dag flyr hon från stian och tar sin chans att börja ett nytt liv någon annanstans."

------------------


Jag fick en förfrågan från författaren om jag ville läsa den här boken och eftersom jag numera av olika orsaker också tagit mig an barnboksgenréen så tackade jag ja, den här boken lät så trevlig.

Den här boken är ett samarbete mellan författaren Inger Boman, illustratören Karin Eriksson, Karin Tecknar och formgivaren Emma Young, Layoutverkstaden. De fann varandra genom webplattformen  www.lookforskill.com för kulturella och kreativa tjänster i Europa.

Det här är en jättetrevlig berättelse om grisen Lisen som bor på en gård men rymmer därifrån och hamnar i staden där hon hittar en ny vän och ett nytt hem. Berättelsen handlar om vänskap, medkänsla och om att våga vara annorlunda och att våga förverkliga sina drömmar.

Boken är skriven på vers och redan det gör att jag gillar den för jag kommer ihåg att min mamma läste något liknande för mig när jag var liten och den där rytmen i läsningen var lite speciellt och  gjorde att man kom ihåg berättelsen. Det finns flera andra saker jag också tycker om med den här boken, texten är stor och tydlig så att även om barnet ännu inte kan läsa så kan hen följa med i texten om man följer texten med fingret vid högläsning. Det var så jag lärde mig att läsa - mamma följde texten med fingret medan hon läste högt för mig och så småningom kopplade jag ihop det hon sa med texten jag såg. Illustrationerna är väldigt fina och riktigt roliga och precis lagom detaljerade för att det ska finnas mycket att prata om kring den här berättelsen.

Lisens jul är en väldigt mysig bok som jag tycker mycket om och som nog passar perfekt för den tänkta målgruppen. Den passar också perfekt som högläsningsbok och med tanke på jultemat är det här kanske en bra julklapp till en barnfamilj med småbarn.

Ett smakprov från boken finns HÄR

Tack Inger Boman för rec.exet!

Lisens jul finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage
Bokus Kartonnage
CDON Kartonnage

1 kommentar:

  1. Hjärtligt tack Boklysten för din fina recension! Det gläder mig att du tyckte om boken!

    SvaraRadera