söndag 15 juli 2018

En smakebit på søndag - Brytning

Under lördagen har det varit riktigt varmt, faktiskt så varmt att jag knappt orkat läsa. Det tråkiga är att väderleksprognoserna lovar ännu varmare väder på söndagen och under kommande vecka. Det blir inte lätt att sova på nätterna och så är man trött och svettig på dagarna. Men man borde väl egentligen inte klaga, det är länge sen som det varit varmt på sommaren. Men för min del hade det gärna fått vara varmt med måtta! Eftersom det är så hett på dagarna så är det lättast att sitta på nätterna och läsa och skriva och det passar ju bra för mig som är nattmänniska även i vanliga fall. Söndagen börjar med En smakebit på søndag som anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

------------------------

Min smakbit kommer från sida 189 i Brytning: en politisk spänningsroman av Monika Selahn (titeln är länkad till Bokus och där finns mer info om boken)
"I en trädgårdsstol på gårdens lilla gräsmatta satt en ensam man och rökte. Han hade tänt ett värmeljus framför sig.
En djupt nerdragen skärmmössa skymde hans ansikte.
Berit vände sig om och såg ett tennfat som stod på soffbordet. Dör brukade hon ha tre värmeljus men nu var fatet tomt.
Hon såg på mannen igen. Antagligen har någon granne besök, tänkte hon. Det var första gången hon sett någon sitta ensam och röka på gården. Hade det varit någon av de boende så borde hon ha sett honom förut."
9 kommentarer:

 1. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Jag blir lite avskräckt av "politisk"... Det är inte en favorit, men ibland funkar det :)

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten, olycksbådande på något sätt. Jag tycker det är på tok för varmt, kroppen mår inte bra...

  SvaraRadera
 4. Verkar mycket välskriven. Men orkar jag med politik nu ivärmeböljan och under valåret...njae, kanske, tack för smakbiten

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten! Håller med om värmen, mår sämre av den jag också. Bävar åska utan regn, nu när det är så torrt i markerna. Får väl bara hoppas att det inte blir så illa.

  SvaraRadera
 6. Håller med Det är otroligt varmt. Tack för smakbiten..

  SvaraRadera
 7. Ovanligt förlag din bok kom från!

  SvaraRadera
 8. Den boken verkar intressant. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera