torsdag 12 juli 2018

Hett i hyllan #152


Det är torsdag och då är det dags för Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-----------------------

Jag har såklart plockat fram ännu ett av mina loppisfynd
Kartor för vilsna älskande av Nadeem Aslam
Baksidestext:
"När Jugnu och hans älskade Chanda försvinner blir ingen egntligen frvånad. De unga tu har, precis som många andra ar i England, levt tillsammans utan att vara gifta - men i deras pakistanska familjers ögon har de dragit ska och vanära över hela släkten. Fem månader senare grips Chandas bägge bröder, misstänkta för att ha mördat kärleksparet.
Jugnus bror Shamas har levt i England i många år. Hans hustru är rättrogen muslim och lever helt enligt det gamla hemlandets sedvänjor. Detta har drivit deras tre barn ifrån dem - inte minst dottern som giftes bort i Pakistan när hon var sexton och som nu återvänder och ställer sina föräldrar mot väggen. Hur kan en mor offra sin egen dotter. För vad? Och för vems heder?"


Jag köpte den här sommaren 2015 på Ulva bakluckeloppis men sen har den bara blivit liggande i bokhyllan. Den låter som en bok som jag skulle gilla så jag fattar helt enkelt inte att jag inte läst den ännu, men så är det ju med de flesta hyllvärmarna.
6 kommentarer:

 1. vill nog läsa den, tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Intressant bok, tror jag bestämt.

  SvaraRadera
 3. Den hade jag i min hylla tidigare men den blev stående så länge så till slut fick den flytta vidare.

  SvaraRadera
 4. Det där lät som en bok som skulle intressera mig

  SvaraRadera
 5. Absolut ett intressant tips.

  SvaraRadera