söndag 8 juli 2018

En smakebit på søndag - I sparvens klor del 1

Det positiva med ett tätt hus är att det är varmt på vintern. Det negativa med ett tätt hus är att det är varmt på sommaren. På lördagsmorgonen vaknade jag av att det var olidligt varmt inomhus och att det kändes som om syret tagit slut. Maken har ett litet fönster öppet nattetid men det hjälpte inte mycket. När han väl gick upp så öppnade han ytterdörren och lät den stå öppen för att vädra lite och det var då jag kunde sova lite. Alltså blev det en ordentlig sovmorgon. Nu hoppas jag att det inte blir likadant på söndag morgon. Men söndagen börjar redan efter midnatt med En smakebit på søndag som anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

---------------

Min smakbit kommer från sidan 30 i I sparvens klor  av Karin Söderlund Leifler (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)"Är ni samuraj?" frågade Shebe, utan att anstränga sig för att låta artigt nyfiken.
Mannen höjde blicken mot honom och drog på munnen.
"Det var länge sedan vi var samurajer, på samurajernas sätt. Idag är vi deras motsats."
Orden fick Shebes hjärta att öka takten. Samurajernas motsats? Han andades ut långsamt för att undvika att avslöja att Vargen lyckats väcka hans intresse.
Mannen behöll blicken på honom samtidigt som han lyfte brickan och erbjöd Shebe en kopp te. Shebes hand tvekade. Om Vargen och hans underlydande var det som han misstänkte att de var så borde han inte ta emot mat eller dryck från dem."
12 kommentarer:

 1. Verkar som en intressant roman.

  SvaraRadera
 2. Samurajer är intressant. Och vad är egentligen motsatsen till dem?

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten - den var intressant!

  SvaraRadera
 4. Kul med en bok som utspelas i Japan, har inte läst alltför många sådana :)

  SvaraRadera
 5. Tack så mycket. Den här vill jag läsa.

  SvaraRadera
 6. Det er utrolig varmt i dette huset og. Vi sover med vinduene åpne, og vinduene på nabosoverommet åpne med dørene på vidt gap mellom. Da kan vi være heldige å få inn litt trekk :-) Nå står utedøren, kjøkkendøren og hagedøren på vidt gap så vi skal kunne være inne litt :-) (Men jeg klager ikke!) :-)
  Ha en riktig fin sommersøndag!

  SvaraRadera
 7. Nu började mitt hjärta picka lite extra! Jag gillar ju gamla godingen James Clavells böcker om Japan. Det var länge sen jag hittade något spännande och läsvärt från den exotiska miljön, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. en bok om Japan som jag inte kände till alls. inget bibl. har. är den så ny? tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbit, det var en ny bok för mig.

  SvaraRadera
 10. Tack för en intressant smakbit. Har nyligen köpt på mig både del 1 och 2 och hoppas hinna påbörja dem snart.

  SvaraRadera