Den här är en av mina favoriter som jag använder än idag
Spanska och mexikanska köket när det är som bäst av Anna MacMiadhachain Jan Aaron
Jag köpte den här kokboken (och några till ur samma serie) nån gång på 90-talet och den har blivit en av mina riktiga favoriter som jag läser i än idag och där en av mina favoritrecept finns
Recepten finns ordnade efter område/län och i början av varje "kapitel" finns en kort beskrivning av området och dess matkultur
i den här boken finns ett av de få recept som jag följer nästan exakt när jag ska laga just den rätten. Rätten heter Carbonade de carne (Aragonisk grytstek på oxe) och serveras med sås med choklad i.Det är svårt att tro det men just den chokladsåsen passar perfekt till det här köttet.
På den här bilden finns både chokladsås och en gräddsås baserad på stekspadet. Den här rätten tar lite tid att göra, men å andra sidan så behöver man inte vakta den. Man blandar ihop allt, lägger i köttet och stoppar in det i ugnen, sen är det bara att låta den vara i ca 3-4 timmar så är det klart. Köttet blir fantastiskt smakrikt och mört.
Jag har totalt 3 böcker från den här kokboksserien och det är så synd att jag inte köpte fler för receptena i de här kokböckerna är riktigt bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar