torsdag 5 juli 2018

Recension: En oskyldig lögn av Sabine Durrant

Titel: En oskyldig lögn
Originaltitel: Lie with Me
Författare: Sabine Durrant
Översättning: Ing-Britt Björklund
Format: Inbunden
Antal sidor: 298
Förlag: LB förlag
Recensionsexemplar

"Det börjar med en lögn. En banal liten lögn för att imponera på en gammal kompis från universitetstiden som Paul möter i en bokhandel. En lögn för att bli lite mer framgångsrik i vännens ögon. Sanningen är att han är en 42-årig misslyckad författare som hade sin enda succé för över tjjugo år sedan.
Nu är han på väg att förlora sin lägenhet, och utsikten att behöva flytta hem till mamma får honom att tacka ja till vännens middagsinbjudan, där han träffar den vackra änkan Alice. Hon har allt han vill ha, och nu tänker han bi en del av hennes liv. När han får möjlighet att följa med Alice och hennes vänner till Grekland är han mer än nöjd.
Men i den grekiska hettan blir han alltmer insnärjd i sina lögner - och kanske han inte är den enda som ljuger?"

----------------

Den här författaren kände jag inte alls till och hade inte läst något av henne tidigare så jag blev jätteglad när jag fick boken som överraskningspost från förlaget. Eftersom jag alltid är nyfiken på författare jag inte läst förut så blev jag jätteglad för den här boken.

Det går bara inte att tycka om huvudpersonen Paul, han är ganska så patetisk med sitt behov av att verka bättre och mer framgångsrik än vad han är. Det där med att komma med små "vita" lögner eller antydningar för att verka bättre än man är, är nog ganska så vanligt. Jag har själv stött på det för inte så länge sen och jag måste säga att jag tycker synd om människor som gör så här. Paul är överhuvudtaget en rätt så obehaglig människa med allt sitt ljugande, småstjälande osvf.

Handlingen i boken är en lång bit in en berättelse om en trevlig vistelse i Grekland, men ju närmare slutet man kommer desto mer skruvas berättelsen till.  Och det hela slutar med att jag faktiskt nästan tycker synd om Paul. Hade han ens anat vad hans ljugande kunde ställa till med så hade han nog nöjt sig med att låta folk veta vad som egentligen pågick i hans liv. Ett väldigt oväntat slut på den här berättelsen!

Jag blev faktiskt glatt överraskad av den här boken och vill gärna läsa mer av den här författaren.

Tack LB förlag för rec.exet!

En oskyldig lögn finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


1 kommentar: