tisdag 10 juli 2018

Recension: I niqab på Stureplan av Josefin Ahlström

Titel: I niqab på Stureplan
Författare: Josefin Ahlström
Format: Pocket
Antal sidor: 334
Förlag: Månpocket
Hyllvärmare under 2018

"Christoffer är en framgångsrik börs-VD som har allt man kan önska sig: en vacker fru, en sportbil, en fin båt och en lyxig våning på Östermalm. Men en kvav sommarnatt köper han sex av en prostituerad, polisen kommer till platsen och strax därefter blir han uppringd av pressen. Christoffer dras in i en spiral av lögner, svek och farliga handlingar.
Under tiden tillbringar hustrun Mia sommaren i skärgårdshuset tillsammans med dottern Isabelle. hon bokar en semesterresa för att fira den kommande bröllopsdagen. Men inget blir som hon tänkt sig..."

--------------------

Den här boken har jag plockat fram för årets utmaning med hyllvärmare. Jag köpte boken 2013, troligtvis för att den var billig (10,-) och för att titeln gör mig nyfiken på hur niqab passar in i den här typen av bok.

Jag har svårt för båda huvudpersonerna. Christoffer är så patetisk med sina prylar, som han köper för att visa upp att han är framgångsrik och har råd. Den typen av människor är ofta väldigt ytliga och jag har absolut ingenting till övers för dem. Mia känns istället som ett menlöst våp som faktiskt trivs med att gå hemma och leka lyxhustru oavsett vad hon säger utåt. Det riktigt tråkiga är att jag ser fler kvinnor ur den yngre generationen idag som faller i precis samma fälla "Vi har bestämt att jag ska vara hemma och ta hand om barnen".
När sen Christoffer lyckas trassla till det för sig riktigt ordentligt, tror han sig lösa problemet genom att ljuga. Men en lögn föder fler och till slut är allt en riktig härva som han får svårt att ta sig ur. Jag tycker han blir mer och mer patetisk ju mer jag läser.

Det som jag verkligen uppskattar i den här boken är miljöbeskrivningarna. Berättelsen utspelar sig ju i Stockholm och jag känner igen väldigt mycket!

Det här är en bok som visserligen funkade ganska OK som sängläsningsbok för mig,jag hade inga problem med att lägga ifrån mig den efter ett par sidor och den var så där lagom underhållande, men annars var ändå inte riktigt en bok som passar mig. Men jag tror nog att de som läser mer relationsromaner och feelgood tycker mer om den här boken än vad jag gjorde.
Förresten, jag fick en förklaring till niqaben, men jag tänker inte berätta vad den hade på Stureplan att göra, det får man läsa själv i boken.

I niqab på Stureplan finns att köpa hos t ex

Bokbörsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar