måndag 16 juli 2018

Recension: Julia och Jack av Anna Lönnqvist

Titel: Julia och Jack
Författare: Anna Lönnqvist
Format: Danskt band
Antal sidor: 330
Förlag: LB förlag
Recensionsexemplar

"Allt börjar med den där weekenden i New York. Äntligen ska Julia få tid tillsammans med sin stora kärlek, som hon annars bara träffar under stulna ögonblick i sin lägenhet. Men när de stöter ihop med Julias expojkvän Jack blir inget som planerat. Av bara farten ger Julia sken av att hon och Rickard lever ett helt anat liv än de gör. Det som de en dag ska leva. Något som får större konsekvenser än hon kan ana.
Samtidigt får Julias syster ett brev vars innehåll hon inte tänker avslöja för nåon, allra minst Julia. Men när Julia gör en besynnerlig upptäckt blir det allt svårare för hennes syster att hålla tyst om den familjehemlighet som riskerar att förstöra allt.
Julia inser i sin tur att hon inte längre kan ducka för de stora frågorna. Vill hon verkligen ha den framtid hon trott? Finns det några känslor kvar mellan henne och Jack? Och vem var det som krossade vems hjärta den där gången?"

-------------------------------

Jag har läst författarens tidigare roman, Tjugo år till dig (länk till recension längre ner på sidan), och jag tyckte om den. Nät jag fick förfrågan om jag ville läsa den här romanen så var det en självklarhet att tacka ja. Den här boken kom precis i rättan tid, d.v.s. när jag behövde läsa nånting som får mig att må bra.

Jag fastnade direkt för den här berättelsen, den är så charmig och just nu behövde jag få lite lättsam verklighetsflykt. Den här boken var verkligen perfekt för det med små och större hemligheter, svek och kärlek.

Jag tycker om de flesta karaktärerna i boken förutom Rickard som visar sig vara ett riktigt kräk. Julia kan jag bli smått frustrerad på emellanåt men jag brukar ofta bli det på kvinnor i feelgoodromaner. Av någon anledning vill jag ofta skrika åt dem och ruska om dem ordentligt och så blev det med Julia också.

Julia och Jack är verkligen perfekt läsning nu på sommaren när man vill ha lite lättsam verklighetsflykt att sitta och mysa med ute i värmen.  Jag har nu läst två böcker av den här författaren och jag hoppas verkligen att det snart kommer fler, Anna Lönnqvists böcker är precis sådana som jag behöver emellanåt för att kunna fly från verkligheten en liten stund.

Tack Anna Lönnqvist för rec.exet!


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Anna Lönnqvists websida

Min recension av

Tjugo år till dig

Julia och Jack finns att köpa hos t ex

Adlibris Danskt band/E-bok
Bokus Danskt band/E-bok
CDON Danskt band


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar