måndag 2 juli 2018

Recension: Stormsystern av Lucinda Riley

Titel: Stormsystern
Originaltitel: The Storm Sister
Serie: De sju systrarna, del 2: Allies berättelse
Författare: Lucinda Riley
Översättning: Johanna Svartström
Format: Inbunden
Antal sidor: 579
Förlag: Bazar förlag
Recensionsexemplar

"Den begåvade seglaren Ally D'Apliése är mitt i förberedelserna inför ett av världens mest utmanande tävlingsrace när nyheten om hennes fars död når henne. hon tar farväl av sitt livs kärlek, en man hon hittills hållit hemlig för sin familj, och skyndar tillbaka till sitt barndomshem, ett förtrollande chateau där hon och hennes fem systrar - alla adopterade som nyfödda - växte up. När systrarna samlas tilldelas de alla varsin ledtråd som ska leda dem i sökandet efter sina rötter.
Efter en fruktansvärd olycka lämnar Ally haven. Den ledtråd hon fått av sin döde far leder henne till norge, och omgiven av den majestätiska skönheten i ett okänt fädernesland upptäcker Ally en etthundra år gammal historia om Anna Landvik, en begåvad sångerska med en överraskande koppling till kompositören Edward Grieg. Men ju mer Ally lär sig om Anna, ju mer börjar hon ifrågasätta vem hennes adoptivfar, Pa Salt, egentligen var - och varför hennes sjunde syster saknas."

----------

Jag har läst en fristående roman av  Lucinda Riley och så första delen i den här serien (länk till recensionerna finns längre ner på sidan) och verkligen tyckt om de böckerna.
Stormsystern är andra delen i Lucinda Rileys serie om de sju systrarna. Jag läste första delen i slutet av 2017 och fastnade riktigt ordentligt och har sen dess längtat efter nästa del i serien.


Berättelsen om Allys bakgrund för henne till Norge eftersom det finns en koppling till kompositören Edward Grieg. Berättelsen pendlar mellan nutid och dåtid, nutid med Allys efterforskningar om sin bakgrund och dåtid med Anna Landvik som hade kontakt med Edward Grieg. Jag tycker om båda kvinnorna men Anna Landvik är definitivt min favorit.

Inte nog med att jag gillar blandningen av dåtid och nutid men jag tycker också väldigt mycket om att man samtidigt som man läser den fiktiva berättelsen också får reda på en hel del om kompositören Grieg. Musiken spelar en stor roll i den här boken och jag blev faktiskt väldigt sugen på att lyssna på musik av Grieg.


Stormsystern är en riktig bladvändare som jag inte kunde sluta läsa när jag väl börjat, omvärlden bara försvann,och i min bubbla fanns bara jag och berättelserna om Ally och Anna Landvik. En härlig bok som kommer att leva kvar länge i minnet på mig. Den hamnar direkt bland Årets favoriter!

Tredje delen, Skuggsystern, utkommer i höst och jag längtar alldeles otroligt efter att få läsa den också. Med tanke på titeln och den sista delen i den här boken  så "vet" jag ju vilken syster den kommer att handla om och det ska bli så spännande att läsa om henne också. Det är bara så olidligt långt till september!

Tack Bazar förlag för rec.exet!
Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Lucinda Rileys websida

Min recension av första delen i serien

De sju systrarna

En fristående bok av Lucinda Riley jag recenserat

Midnattsrosen


Stormsystern finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden
Bokus Inbunden
CDON Inbunden


1 kommentar:

  1. Underbar berättelse om de sju systrarna. Vill bara läsa mer och mer av henne.

    SvaraRadera