onsdag 11 juli 2018

Recension: Strandhotellet av Olséni & Hansen

Titel: Strandhotellet
Serie: Mord i Falsterbo, del 4
Författare: Christina Olséni & Micke Hansen
Format: Inbunden
Antal sidor: 366
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

"När Egon, 85 år, och de övriga i pensionärsgänget ger sig ut i Ragnars nyinköpta segelbåt hittar Egon båtens tdigare ägare, Gustav Sparre, död ombord. Ego lyckas övertala Ragnar att de ska slänga kroppen i havet, vilket får oanade konsekvenser när de anlöper Skanörs hamn. Det visar sig snart att Gustav Sparre inte dött en naturlig död och Skanörspolisen har plötsligt fått ett komplicerat spaningsmord på halsen.
Som om Egon inte har problem nog, kastar han sig huvudstupa in i nätdejtingens förtrollade värld under signaturen "En charmör från Skanör". Dejtandet i sig är svårt nog för Egon, men när träffarna dessutom leder raka vägen in i polisutredningen är katastrofen nära."

-----------------

Den här boken dök upp som en överraskning från förlaget och jag tycker ju mycket om överraskningar för då får jag möjlighet att prova något nytt som jag kanske inte skulle ha valt annars. Strandhotellet är fjärde delen i Mord i Falsterbo-serien och jag har inte läst de tidigare delarna men det gick alldeles utmärkt att läsa den här boken fristående.

Jag tycker ju om när huvudpersonerna i böcker inte bara är de unga och vackra utan när där också finns mognare karaktärer med lite mer livserfarenhet i bagaget. Det kan man verkligen säga att det finns här, de flesta i den här boken är uppe i den åldersmässigt "mognare" gruppen av pensionärer. Och de är inte skröpliga och gaggiga utan har livsglädjen kvar och tvekar inte att leva livet fullt ut. Deras påhittighet har inga gränser men en del av upptågen skulle nog inte gått så långt om de använt sig av sin samlade livserfarenhet. Och att det dyker upp lite lik och några mord i vägen stoppar inte dessa pensionärer.

Strandhotellet är en mysig och underhållande bok som passar perfekt att läsa så här i semestertider när man vill ha något lite lättsamt att läsa.

Tack Bokfabriken för rec.exet!

Strandhotellet finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar