tisdag 3 juli 2018

Recension: Annars skjuter jägaren mig av Nele Neuhaus

Titel: Annars skjuter jägaren mig
Originaltitel: Die Lebenden und die Toten
Serie: Bodenstein & Kirchhoff, del 6
Författare: Nele Neuhaus
Översättning: Christine Bredenkamp
Format: Inbunden
Antal sidor: 481
Förlag: Albert Bonniers förlag
Recensionsexemplar

"Bröllopsresan är planerad över jul och nyår. Äntligen ska kriminalinspektör Pia Kirchhoff, hemligt nygift, få sin välförtjänta semester. Men ett par dagar före resan nås hon av ett telefonsamtal som får planerna att gå om intet. I det lilla samhället Eschborn utanför Frankfurt har en äldre kvinna skjutits ihjäl av en okänd gärningsman. Kort drefter inträffar yttterligare ett liknande mord: en kvinna skjuts genom sitt köksfönster. Inget av offren hade några fiender. Varför måste de dö? Trycket på utredningen ökar snabbt. Pia Kirchhoff och hennes chef Oliver von Bodenstein söker efter en mördare som tycks välja sina offer godtyckligt - och de kommer en mänsklig tragedi på spåren."

---------------------

Jag har läst de två tidigare delarna (som finns på svenska) i den här serien och tyckte de var bra så det var självklart att tacka ja när jag fick förfrågan om jag ville läsa den här också.

Jag tycker fortfarande om duon Oliver von Bodenstein & Pia Kirchhoff och i den här boken finns en del igenkänning i hur Pia "råkar" strunta i semestern/bröllopsresan för att det finns något intressant att sätta tänderna i på jobbet.Den där "Jag ska bara..."-situationen känner man ju igen.

De här skjutningarna är riktigt otäcka eftersom de verkar ske så godtyckligt och där det inte finns något uppenbart motiv utan poliserna får verkligen gräva djupt för att hitta orsaken till att just de här personerna blivit skjutna.

En av de saker som jag gillar med de här böckerna är att författaren inte låter huvudpersonerna ta den lätta vägen genom att helt plötsligt hitta ett avgörande bevis som förklarar allt och leder raka vägen till gärningsmannen. Nej, Oliver och Pia får jobba hårt för att komma underfund med vad som ligger bakom dåden och vem som är den skyldiga. Undan för undan hittar de ledtrådarna som ger dem en chans att börja ringa in motivet och mördaren. Även om jag följde hela processen noggrannt så slutade det hela inte alls såsom jag hade trott. Slutet var lite mer komplicerat än vad jag hade tänkt mig och det är väldigt positivt, en kriminalroman där man kan lista ut allt ganska snabbt är inte speciellt intressant.

Annars skjuter jägaren mig är  en välskriven och spännande kriminalroman som höll mig fången ett bra tag för när jag väl börjat läsa kunde jag inte släppa boken innan jag fick reda på vem som hade gjort vad och framför allt, varför. Jag ser verkligen fram emot nästa del i den här serien!

Tack Albert Bonniers förlag för rec.exet!
Mer info om författaren och hennes böcker finns på Nele Neuhaus websida


Mina recensioner av de tidigare delarna i serien

Snövit ska dö
Stora stygga vargen 

Annars skjuter jägaren mig finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar