torsdag 5 juli 2018

Hett i hyllan #151


Dags för Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------------

Idag har jag plockat fram ett loppisfynd jag gjort innan jag började blogga dvs före 2012.


Charlotte Gray av Sebastian Faulks
Baksidestext
"Året är 1942 och kriget härjar i Europa. C harlotte Grays älskade, den brittiska RAF-piloten Peter rapporteras saknad efter ett flyguppdrag över Frankrike. Charlotte som arbetar som sekreterare i London, rekryteras av den brittiska underrättelsetjänsten. Det bestäms att hon ska på uppdrag till Frankrike. Med falska identitetshandlingar och uppdraget att ta kontakt med motståndsrörelsen släpps hon, en mörk natt med fallskärm, ned på den franska landsbygden.
För Charlotte är detta chansen att kunna söka efter sin älskade. Men hennes uppdrag är inte enkelt och hon utsätts för en enorm press. Ett enda snedsteg kan avslöja henne. Tyskarna marscherar in i Frankrike och nätet runt Charlotte dras åt. Hon får order att snabbt återvända till London men kärleken till Peter får henne att fatta ett helt annat beslut. Hon bestämmer sig för att stanna."Den här köpte jag alltså innan jag började blogga, dvs innan jag började hålla koll på vad jag köpte och när. När jag läser baksidestexten förstår jag direkt varför jag köpte den, den är perfekt som sovrumsbok, att läsa lite i innan jag somnar. Så den får nog stanna kvar i bokhyllan så får jag plocka fram den vid något tillfälle när det är dags att byta sovrumsbok.


5 kommentarer:

 1. Jag har hört talas om boken men aldrig läst den.

  SvaraRadera
 2. har inte sätt den, men den verkar spännande. Kanske kan man inte sluta läsa och släckerinte lampan för att sova.

  SvaraRadera
 3. Jag har läst en annan av honom, The girl at The Lion d'Or.

  SvaraRadera
 4. Den har jag haft som hyllvärmare länge, länge, liksom en annan av hans böcker.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker mig känna igen titeln, men jag vet inte varifrån.

  SvaraRadera