onsdag 25 juli 2018

Recension: Brytning - en politisk spänningsroman av Monika Selahn

Titel: Brytning - en politisk spänningsroman
Författare: Monika Selahn
Format: Danskt band
Antal sidor: 415
Förlag: Senika förlag
Recensionsexemplar

"Miljöminister Berit Andersson är Förenade Grönas partiordförande. Hon känner sig allt säkrare i rollen men hot och angrepp i media tär på krafterna. Hon kritiseras även internt och hennes förre rival om partiledarskapet vill hämnas. När ett företag ansöker om att få starta uranbrytning i Granmarks kommun passar han på. Berit inser att en kampanj pågår för att få Granmarks kommun att säga ja till uranbrytning. Berit misstänker en intern läcka och någon hon inte känner håller henne under uppsikt. Och på vems sida står egentligen hennes statssekreterare?"

--------------------------

Jag fick en förfrågan från författaren om jag ville läsa den här boken och skriva om den. Nu är inte politiska romaner egentligen min "cup-of-tea", men när jag läste att författaren hade bakgrund i Regeringskansliet så blev jag nyfiken. Brytning är också hennes debutroman och jag är ju, som bekant, väldigt svag för debuter

Det märks direkt att Monika Selahn är väl bekant med med politik och hur det politiska arbetet bedrivs, Både miljöerna och personerna är väldigt trovärdiga och det är intressant att följa alla turer kring besluten och kring de politiska förhandlingarna.

Tyvärr var det i mitt tycke rätt så snålt med spänning i boken, men det har nog att göra med att jag inte är tillräckligt intresserad av politik för att se det spännande med själva sakfrågan som avhandlas i boken. Jag kan tänka mig att spänningsmomentet blir helt annorlunda för den som är politiskt intresserad.

Brytrning är en välskriven och aktuell bok som var väldigt intressant att läsa. Jag tror att den politiskt intresserade har stor behållning av den här boken. För mig är det här tyvärr lite fel genre.

Tack Monika Selahn för rec.exet!

Brytning finns att köpa hos t ex

Adlibris Danskt band
Bokus Danskt band
CDON Danskt band


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar