torsdag 26 juli 2018

Hett i hyllan #154Dags för Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-------------------

Boken jag plockat fram är en bok som inte är ett loppisfynd


Med Stalin som gud av Magnus Utvik
Baksidestext:
"Vad får den sjuttonårige Magnus att vända vännerna i Kommunistisk Ungdom ryggen och söka sig till ett sektliknande parti, som upphöjt Stalin till gud och ser Albanien som sitt himmelrike? Vad är det som lockar med en ideologi som inte väjer för att bruka väpnat våld för att införa enpartistyre i Sverige?
Magnus Utvik söker idag - nästan trettio år senare - svaren på dessa frågor.
Med Stalin som gud är berättelsen om Hur Magnus blev förförd av extremismen och hur hans engagemang slutligen ledde till katastrof."
Den här boken köpte jag 2015 som present till maken och tänkte sen läsa den själv när han var klar med den. Så småningom hamnade den alltså i min bokhylla och där har den stått sedan dess, trots att jag var väldigt sugen på att läsa den då.  Och när jag läser baksidestexten så är jag fortfarande lika sugen på att läsa den så den åker tillbaka till bokhyllan och så hoppas jag att jag snart får tid att läsa den.

4 kommentarer:

 1. Lite typiskt det där att tycka att en bok verkar intressant och så åker den tillbaka oläst till hyllan. Vi hade den hemma men jag bestämde mig för att inte läsa den så vi la den på bokbytardisken på biblioteket till glädje för någon annan.

  SvaraRadera
 2. Det är intressant att försöka förstå det valet, men jag tror aldrig jag kommer att lyckas.

  SvaraRadera
 3. Jag kände igen namnet Utvik men blev tvungen att googla honom lite. Jag kommer nog inte läsa den här boken men hoppas du får tumemn ur!

  SvaraRadera
 4. Verkar som en intressant bok.

  SvaraRadera