torsdag 12 juli 2018

Recension: Nattvakten av Anna Ihrén

Titel: Nattvakten
Serie: Jubileumsserien
Författare: Anna Ihrén
Format: Inbunden
Antal sidor: 263
Förlag: Mima förlag
Recensionsexemplar

"Den stora skridsskobanan i Göteborg är dekorerad med isskulpturer och gnistrande granar. Förälskade par och familjer njuter av stämningen. Men så gör en liten flicka en fasansfull upptäckt: i en av isskulpturerna ser hon en infrusen man. Den döde visar sig vara en av stadens politiker, Lennart Starck. Fallet får högsta prioritet hos Göteborgspolisen, där Sandra Henriksson erbjuds en ny tjänst.
Hennes kollega Dennis Wilhelmson är tjänstledig och studerar musikhistoria i Stockholm. Där träffar han Jasmin som han lär känna på kursen. Men plötsligt försvinner Jasmin utan förklaring. Spåren leder Dennis mot Amsterdam - han dras in i en härva av otäcka händelser och inser snart att han befinner sig i livsfara.
Nattvakten är den världsberömda målningen av Eembrandt som hänger på Rijksmuseum i Amsterdam. Men vad kan mästerverket ha med Jasmins försvinnande att göra? Och med den döde politikern i Göteborg?"

---------------

Den här boken var ett överraskningsutskick från förlaget och överraskningar tar jag tacksamt emot, det är alltid lika kul att prova på något nytt. Jag har sett att hon skrivit en annan serie, Morden på Smögen, men inte läst någon av de böckerna.  Det är ju egentligen positivt för då hade jag inte heller några förväntningar på den här boken som är första delen i en ny serie utan jag kunde läsa den med fräscha ögon.

Trots att jag besökt Göteborg nästan årligen i 15 års tid så känner jag inte till den staden speciellt bra, men jag blir ju lite nyfiken nu på att bekanta mig med den staden men jag tror att den göteborgare som läser boken säkert har stor behållning av miljöbeskrivningarna. För mig är Goteborg = Tingstadstunneln (som vi försöker undvika men ändå alltid hamnar i oavsett vart i Göteborg vi ska).

De flesta karaktärerna i boken är sympatiska och man lär känna dem ganska snabbt. Jag har förstått att i alla fall några av dem också fanns i författarens andra serie, Morden på Smögen, men det fungerade alldeles utmärkt att bekanta sig med dem för första gången i den här boken.

Den här boken var väldigt lättläst och spännande och fick mig att både vilja fortsätta följa serien och kanske också  läsa böckerna i Morden på Smögen-serien.

Tack Mima förlag för rec.exet!Mer info om författaren och hennes böcker finns på Anna Ihréns websida

Nattvakten finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar