söndag 30 september 2018

En smakebit på søndag - Det som göms i snö

Den här helgen har inte riktigt blivit såsom jag hade tänkt mig. Tanken var att jag på lördagen skulle skriva färdigt en del blogginlägg och fixa lite här hemma. Istället gick dan åt till att småfixa med allt annat än det jag skulle göra och efter maten la jag mig i soffan för att slötitta på tv ett tag och så hade jag somnat där och sov x antal timmar. Maken tyckte jag kanske behövde sova ut och väckte mig inte så där försvann ett par timmar och jag fick ingenting gjort. Istället får jag nu försöka hinna med en hel del på söndagen istället och det är inte precis optimalt att försöka klämma in allt på en dag. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

----------------------

Min smakbit kommer från sidan 93 i Det som göms i snö av Carin Gerhardsen (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)"Efter att ha hällt i sig delar av innehållet i den fördömda whiskyflaskan och radat upp argumenten för och emot en polisanmälan sköt hon beslutet på framtiden. Hon duschade och skrubbade sig, dammade och torkade, dammsög och skurade. Allt som krävdes för att utplåna varje spår av den vedervärdige mannen, på kroppen och i huset. Det var bara äcklet som dröjde sig kvar.
Hon ville aldrig behöva tänka på honom igen, inte se något som påminde om honom. Hon slängde de kläder hon haft på sig den dagen och också kaffemuggarna, av vilka endast en använts av honom för att hinka whisky ur."
12 kommentarer:

 1. tänker mig att jag någon gång ska få tid att läsa något av Gerhardsen. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. låter lite äckligt, starkt, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Jag får intrycket att hon utsatts för en våldtäkt. Det är tyvärr alltför vanligt att offret skjuter upp polisanmälan och istället duschar noggrant och städar. Därmed har de effektivt avlägsnat all teknisk bevisning mot gärningsmannen.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Det här tror jag blir nästa bok jag ska läsa!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten.
  Ibland behöver man helt enkelt vila.

  SvaraRadera
 6. Jag har läst en bok av författaren men inte den här. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Har läst flera böcker av författaren men inte denna. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Jag läser sällan spänningsromaner men har hört mycket gott om Gerhardsen så det skulle falla sig naturligt att välja henne den dag jag känner för en nagelbitare. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten. Har nog någon bok av författaren i bokhyllan, men inget jag läst ännu.

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten. Försökt mig på en bok av författaren tidigare, men det gick inte så bra.

  SvaraRadera