torsdag 27 september 2018

Recension: Markus av Trolyrien av Joseph A. Davis

Titel: Markus av Trolyrien
Serie: Markus av Trolyrien, del 1
Målgrupp: 12-15 år
Författare: Joseph A. Davis
Format: Kartonnage
Antal sidor: 385
Förlag: Pärlan förlag
Recensionsexemplar

"När Markus blir kidnappad av den vackra, men egendomliga kvinnan Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Hon påstår att han är Valariens försvunne prins. I nästa nu befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan. Valariens kultur är ny och främmande och Markus har ett tungt ansvar som landets motvillige prins och beskyddare. Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte med de skräckinjagande monstren som håller på att invadera. Tillsammans med Diomeda ger sig Markus ut på jakt efter den legendariske kung Josuas talismaner, som kanske - om de gamla sagorna stämmer - är deras enda hopp."

-------------------

Jag fick en förfrågan från författaren om jag ville läsa den här boken och jag tyckte den verkade lite rolig och så passade den perfekt in i min läsplanering så jag tackade ja.

Det är en väldigt fantasifull värld som författaren skapat med alldeles egna, lite roliga, hälsningsseder och där även andra traditioner är både annorlunda och som nog läsare i målgruppen kan ha väldigt roligt åt, även jag drog på smilbanden åt t ex den artiga hälsningsseden att spotta på varandra.

Markus besök i Valarien är ett riktigt äventyr där han träffar på monster och drakar så det blir en hel del spänning också. Det som jag tycker väldigt bra om är att det hela tiden finns en koppling till den verkliga världen genom att Markus jämför beteenden och kulturella yttringar i Valarien mot det han är van vid i sin egen värld.

Det här är en fantasybok för 12-15 åringar men jag tror faktiskt att den nog också fungerar bra för barn i yngre åldrar och till och med vuxna med barnasinnet kvar.

Markus av Trolyrien är en lättläst, spännande och rolig bok som jag tyckte mycket om att läsa.

Tack Joseph A. Davis för rec.exet!

Mer om författaren och hans böcker finns på Joseph A. Davis websida

Markus av Trolyrien finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage/E-bok
Bokus Kartonnage/E-bok
CDON Kartonnage/E-bok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar