torsdag 18 oktober 2018

Hett i hyllan #166


Dags att rota runt i hyllorna efter en hyllvärmare att visa upp i Monikas Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------------

Ett loppisfynd igen

Hollywood Girls Club av Maggie Marr
Baksidestext:
"Det här är Los Angeles från insidan, med glamour, skandaler, viljor av stål och ändå starka vänskapsband under fasaden. Men det är trots allt en stor utmaning att klättra till underhållningsindustrins topp... särskilt i högklackat. Det vet de tre väninnorna Jessica, Celeste och Lydia.
Jessica är überagenten med de hetaste och mest krävande klienterna, känd för att inte backa i någon förhandling men som lever i ett kärlekslöst förhållande. Celeste, den mest lysande stjärnan på filmduken och kvinnan alla män drömmer om, utom kanske just hennes egen man som lämnat henne för en ny ung skådespelerska. Lydia är producenten med den magiska touchen som lyckas med allt hon företar sig, tills den dag det nya projektet stoppas och nästan rinner henne ur händerna. Tillsammans med den naiva manusförfattaren Mary Anne kämpar de för att nå sina mål och för att hålla sig kvar på Hollywoods A-lista.
Hollywood Girls Club är en berättelse om oslagbar vänskap som fångar essensen av allt som är Hollywood - glittret, flärden, skandalerna och glamouren."

Den här boken köpte jag 2014 på loppis och när jag läser baksidestexten så vet jag precis varför jag köpte den. Baksidestexen påminner mig om de "tantsnusk"böcker (Jackie Collins, Judith Krantz) man läste på 80-talet och som jag då bara älskade.  Ingenting behöver ta omvägen genom hjärnan så hjärnan kan sakta ner i lugn och ro medan man vilar ögonen på texten. Ofta är det ändå underhållande läsning men inte så engagerande att man inte kan lägga ner boken när det är dags att somna. Och man behöver inte komma ihåg nånting för intrigen är så enkel att man kommer rätt in när man börjar läsa igen.  Jag hade helt glömt att jag hade den här boken, den hade gömt  sig i bakersta ledet i pocketbokhyllan, men nu ska jag nog lägga den längre fram så jag inte glömmer bort den igen.

2 kommentarer:

  1. Du har alltid böcker som jag aldrig har hört talas om :)

    SvaraRadera
  2. En bok jag aldrig hört talas om. Men det låter som en lättsam läsning.

    SvaraRadera