onsdag 3 oktober 2018

Recension: Skendöda av Louise Boije af Gennäs

Titel: Skendöda
Serie: Motståndstrilogin, del 2
Författare: Louise Boije af Gennäs
Format: Inbunden
Antal sidor: 473
Förlag: Bookmark förlag
Recensionsexemplar

"Vad är du villig att betala för makten över ditt eget liv?
Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon till ett jobb inom konsultbranschen och flyttar till en ny stadsdel i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred.
Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Omgiven av finansvärldens korruption och maktspel måste Sara ställa sig frågan: finns det överhuvudtaget någon hon kan lita på?"

---------------------------


Efter att ha läst första delen, Blodlokan (länk till recension längre ner på sidan) i januari i år var jag väldigt nyfiken och sugen på fortsättningen. Som tur är så tog det ju inte alltför lång tid innan den här andra delen dök upp.

Huvudpersonen Sara hade det ganska jobbigt i förra boken men nu dras tumskruvarna åt ännu hårdare. hon fortsätter få otäcka varningar och hon vet inte vem hon kan lita på. Med tanke på allt som händer runt omkring henne är det nog lätt att fatta misstankar mot vem som helst i ens närhet.

Verklighetsanknytningen är för mig den stora behållningen med boken. De artikelklipp om verkliga händelser otroligt intressanta, speciellt som de handlar om sådant som inte ligger alltför långt borta i tiden (i alla fall för mig) så jag har läst om de här händelserna tidigare och spekulationerna kring dessa.

Det är högt tempo genom hela boken och spänningen skruvas upp undan för undan. Vem är det som håller koll på Sara och skickar varningar till henne? Finns det någon hon kan lita på som kan stödja henne i hennes sökande efter sanningen?

Skendöda är en lättläst och spännande bladvändare där verklighetsanknytningen får håren i nacken att resa sig och kallsvetten bryta fram. Tredje och sista delen, Verkanseld, är planerad att komma i januari 2019 och det är olidligt att behöva vänta ens de här få månaderna på upplösningen.

Tack Bookmark förlag för rec.exet!


Min recension av första delen i trilogin

Blodlokan

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Louise Boije af Gennäs websida


Skendöda finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden
2 kommentarer:

  1. Verkar mycket intressant. Har inte läst något av Boije af Gennäs, men det kanske är dags att ändra på det.

    SvaraRadera
  2. Håller helt med dig om att denna del är väldigt spännande. De här "affärerna" ligger ju heller inte så långt borta. Men än så länge har man ju inte fått svar på mycket. Har bara kommit till hälften av boken så det kanske ger sig vartefter?
    Ingrid

    SvaraRadera