lördag 13 oktober 2018

Recension: Minns att du ska dö av Åsa Bonelli

Titel: Minns att du ska dö
Författare: Åsa Bonelli
Format: Inbunden
Antal sidor: 247
Förlag: Louise Bäckelin förlag
Recensionsexemplar

"En man hittas mördad på Klara Norra Kyrkogård och fallet hamnar på åklagare Tom Westers skrivbord. Snart går det upp för honom vem mannen är: barndomsvännen Michael Strand, vars stora hjärta och dåliga samvete lett honom hela vägen till heroinsprutorna på Sergels Torg.
Samtidigt vaknar Simon Nobelius, mångmiljardären som lever jetsetliv, upp i Djursholm i en sevanlig bakfylla. Allt är som vanligt - tills ett mail landar i hans inkorg, med en länk till en artikel om en mördad man på en kyrkogård i centrala Stockholm.
Tre män och tre vitt skilda liv sammanbundna av en trettio år gammal hemlighet. Och nu har det förflutna hunnit ikapp dem. Hela händelsekedjan sätts igång av en träask innehållande en ros, med texten Memento Mori inristad på locket..."

-------------------

Åsa Bonelli har tidigare skrivit ett par feelgoodromaner varav jag läst en men den här gången har hon skrivit sin första i en annan genré, nämligen "spänning".

Boken börjar med ett dödsfall som det visar sig så småningom har koppling till tre barndomsvänner och händelser i det förflutna. Bokens kapitel pendlar mellan dåtid, de tre kompisarnas uppväxttid, och nutid, när de tre är vuxna. I det förflutna finns en hemlighet som de tre aldrig berättat om för någon annan, men som nu helt plötsligt gör sig påmind igen.

Stämningen i boken är olycksbådande och man vill hela tiden bara läsa"lite till" för att få reda på vad och vem som ligger bakom hoten och dödsfallen. Upplösningen av det hela kommer sedan som en riktig överraskning.

Minns att du ska dö är lättläst och spännande. Vändningen från feelgood till spänning fungerar alldeles ypperligt för den här författaren och jag blev glatt överraskad av den här boken.  Jag vill gärna läsa fler spänningsromaner av Åsa Bonelli!

Tack Åsa Bonelli/Louise Bäckelin förlag för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Åsa Bonellis websida

Min recension av en annan bok av den här författaren
Stanna innan du går

Minns att du ska där finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar