tisdag 9 oktober 2018

Recension: Midnattssol av Frida Skybäck

Titel: Midnattssol
Serie: Systrarna Stiernfors
Författare: Frida Skybäck
Format: Inbunden
Antal sidor: 303
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

"Våren är kommen till gården Rosenlund och för systrarna Stiernfors råder ett sällan skådat lugn. Äldsta systern Cecilia har lämnat Apelgården för att hjälpa till med sin sjuke far och får möjlighet att tillbringa tid med lille Benjamin. Elisabeths äktenskap är sorglöst och den nyöppnade barnkrubban i Lund får lovord från både mödrar och kyrkan. Den yngsta systern Amelie njuter av sin tillvaro som nygift med greve Carl Piper. Han ser till att uppfylla alla hennes önskningar.
Men lyckan visar sig vara både skör och tillfällig. Ett oväntat besked från Cecilias make tvingar henne tillbaka till Apelgården, där ett tungt ansvar väntar. I Lund tvingas Elisabeth mota bort de som behöver hennes hjälp som bäst. För Amelies del får det bekymmersfria livet ett abrupt slut då makens bror återvänder från en av sina många upptäcktsresor."

---------------

Midnattssol är tredje och avslutande delen i serien om systrarna Stiernfors. Jag läste de två första delarna när de gavs ut och tyckte riktigt mycket om dem så jag har längtat efter att den här tredje delen skulle komma och nu var det dags

Trots att det gått en tid sen jag läste de två första böckerna så var det inga problem med att komma in i berättelsen och komma ihåg vad som hänt innan.
Var och en av systrarna har fått vara i centrum för var sin bok och i den här boken är det den yngsta systern. Amelie är den yngsta systern, lite bortskämd och tanklös kanske men ändå en person som man inte kan låta bli att tycka om. Hon är nog också den enda som hittills inte haft några större problem med eller i äktenskapet utan allt verkar gå hennes väg. Kanske är det den där tanklösheten som den här gången ställer till det för henne, hon är ju van vid att det mesta funkar bra för henne och att om hon någon gång irrar bort sig så finns det alltid någon som räddar henne. Men nu när hon är gift måste hon själv stå för och ta ansvar för det hon gör.

För alla systrarna gäller det nu att de måste vara starka, inte bry sig om vad andra säger och till och med gå emot den tidens konventioner för att komma framåt. Det fanns en hel massa som en  högreståndskvinna absolut inte skulle göra på den tiden och ännu fler outtalade regler för hur hon förväntades uppträda och göra. Det är nog mycket det faktum att Frida Skybäck låter systrarna gå emot alla konventioner som får mig att tycka ännu mer om både systrarna och böckerna.

Det här är en serie som jag tycker verkligen mycket om och den fungerar nog både för den läsare som gillar historiska romaner och den som i vanliga fall inte läser sådana. Har du inte läst böckerna om systrarna Stiernfors ännu så tycker jag definitivt att det är dags att göra det nu!

Tack  Frida Skybäck och Historiska media för rec.exet!Mer info om författaren och hennes böcker finns på Frida Skybäcks websida


Mina recensioner av de tidigare delarna i serien
Norrsken
Polarnatt

Min recension av en fristående, samtida bok av den här författaren
Bokhandeln på Riverside Drive


Midnattssol finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar