tisdag 16 oktober 2018

Recension: Skuggsystern av Lucinda Riley

Titel: Skuggsystern
Originaltitel: The Shadow Sister
Serie: De sju systrarna, del 3: Stars berättelse
Författare: Lucinda Riley
Översättning: Gabriella Andersson
Format: Inbunden
Antal sidor: 577
Förlag: Bazar förlag
Recensionsexemplar

"Star D'Aplièse står vid ett vägskäl i livet efter sin älskade adoptivfars hastiga död. Pa Salt, som den mytomspunne miljardären kallades av sina sex döttrar, adopterade flickorna från världens alla hörn. Efter sig har han lämnat en ledtråd åt varje barn, en pusselbit för att hjälpa dem finna sina rötter, men Star - den tystlåtna och mest gåtfulla av systrarna - känner sig tveksam till att lämna tryggheten i sitt nära förhållande med sin syster Cece. Rådvill bestämmer hon sig för att följa sin ledtråd till ett antikvariat i London, och där öppnar sig en helt ny värld...
Etthundra år tidigare svär den viljestarka och självständiga Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Hon bor lycklig och trygg i sitt hem i nordvästra Englands Lake District, nära sin idol Beatrix Potter, när oförutsedda händelser för henne till London, hem till en av det edvardianska societeteslivets stora profiler, Alice Keppel. Flora slits mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen, men inser att hon endast är en bricka i ett spel vars regler alla andra utom hon verkar känna till."

------------------------------

Jag fastnade för den här serien direkt när jag läste första boken och har sedan dess väntat på och längtat efter varje del. Nu var det alltså dags för den tredje delen med Stars berättelse.

Star är den tystaste och den mest tillbakadragna av systrarna och passande nog så älskar hon böcker. Det räcker nästan med det för att jag ska börja gilla boken. I alla de här böckerna vimlar det av udda karaktärer, men i Skuggsystern finns en karaktär som överträffar de flesta jag hittills träffat på i den här serien.Orlando är en figur som jag omedelbart förälskade mig i, jag älskar sådana här riktigt udda och otroligt charmiga personer!

Precis som i de andra delarna i serien består den historiska bakgrundsberättelsen av verkliga personer och fakta blandat med fiktion så att även om man inte är jätteintresserad av historia så är detta både roligt och intressant att läsa.


Alice Keppel är för mig den mest intressanta historiska personen i boken och om henne finns det ju en hel del rätt så "pikant" information. Jag blev faktiskt förvånad att de högre kretsarna på den tiden såg mellan fingrarna med hur hon levde och livnärde sig.
En annan berömdhet som förekommer i boken är Beatrix Potter men hennes del i berättelsen  kommer inte riktigt upp i nivå med Mrs Keppels


Stars berättelse är ännu en i raden av bladvändare i den här serien, jag kunde helt enkelt inte få nog. Något jag verkligen uppskattar efter att ha läst den här boken är källförteckningen längst bak i boken, den ger en liten grund om man vill fördjupa sig i t ex den edvardianska perioden i Storbritannien.

Precis som med de tidigare böckerna så får man tillräckligt med info i sista kapitlet för att veta vems berättelse som kommer i nästa bok och det ska bli så spännande att få läsa den boken.

Skuggsystern är lättläst och underhållande och jag längtar efter nästa bok i den här serien och hoppas det inte tar alltför länge innan den kommer!

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Bazar förlag för rec.exet!


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Lucinda Rileys websida

Mina recensioner av de tidigare delarna i serien (titeln är länkad till recensionen)

Del 1: De sju systrarna: Maias berättelse
Del 2: Stormsystern: Allies berättelse

Recension av en fristående bok jag läst av Lucinda Riley
Midnattsrosen

Skuggsystern finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden
Bokus Inbunden
CDON Inbunden2 kommentarer:

 1. Tänkte bara uppmärksamma dig om att du skriver Allie i hela recensionen när det egentligen handlar om Stars berättelse.
  Sen håller jag med dig Sju systrar serien är bra, och jag ser framemot nästa del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du påpekade det. Det blev nog en liten kortslutning i hjärnan när jag skrev recensionen, har ändrat det nu

   Radera