torsdag 11 oktober 2018

Hett i hyllan #165

Dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-----------------------

Jag har plockat fram en vinstbok till!


Tills vattnet stiger av Maryse Condé
Baksidestext:
"Livet ter sig torftigt och ensamt för läkaren Babakar. Efter att ha tillbringat större delen av sitt liv i ett Afrika märkt av fattigdom och statskupper, har han slagit sig ner på sin mors hemö Guadeloupe. Slumpen gör att han får t hand om barnet Anaïs vars mor Reinette dör vid förlossningen. Babakars liv får en helt ny mening och han bestämmer sig för att res till Reinettes hemland Haiti för att söka efter Anaïs släktingar. Men Haiti plågas av politiskt våld och naturens raseri, och när Babakar börjar söka i Reinettes bakgrund ställs han inför mörka hemligheter..."







Den här boken var en av tre böcker jag vann i en utlottning 2014 hos Leopard förlag. Jag var jättenyfiken på den här boken men trots det så har den blivit kvar oläst i bokhyllan. Jag får väl skylla på tidsbrist som vanligt.

2 kommentarer: