måndag 22 oktober 2018

Recension: Halvvägs till himlen av Jöns Hellsing

Titel: Halvvägs till himlen
Serie: Hope Island trilogin, del 2
Författare: Jöns Hellsing
Format: Inbunden
Antal sidor: 269
Förlag: HarperCollins Nordic
Recensionsexemplar

"Tjugofemåriga Heather MacDonald har satsat allt på att renovera sin ärvda pub och hennes kämpaglöd har gett nytt hopp till invånarna i den lilla byn. Men redan natten efter invigningen brinner puben ner till grunden. Heathers tillvaro rasar samman och djupt deprimerad tas hon in på Hexington Wards, den ökända anstalten där hennes mamma tog sitt liv.
Knappt har askan från branden svalnat förrän frågorna börjar hopa sig i den skotska öluften. Var det en olycka eller var branden anlagd? Och i så fall - av vem? Heathers pojkvän, snickaren John, är fast besluten att ta reda på sanningen. När det till slut kommer fram hur det hela hänger ihop börjar Heather smida planer på en storslagen revansch."

---------------------

Jag läste första delen i den här trilogin när den gavs ut för drygt ett år sedan och tyckte den var charmig så självklart ville jag läsa fortsättningen också. Det hör också till att jag just nu kände att det var läge för lite feelgood.

Den här lilla byn är precis ett sådant ställe som jag skulle tokgilla att besöka! Och jag tycker väldigt mycket om att läsa om den också. Och det känns som att Heathers pub verkligen skulle passa här, men så går det som det går.
Lord Hector Winsley är en sådan karaktär som jag inte kan låta bli att dra på munnen åt. Även om han smider ränker och är allmänt otrevlig så kan jag inte låta bli att dra på munnen så fort han dyker upp. Han är ingen trevlig person, men samtidigt är han faktiskt lite löjlig och jag kan inte låta bli att skratta åt honom när saker och ting inte går som han tänkt.

En av fördelarna med feelgood är att när man läser så blir man oftast på gott humör och med Halvvägs till himlen blir jag på lite extra gott humör. Jag vet inte om det är meningen eller om det bara är jag som tycker det, men det finns det där lilla extra i den här boken som får mig att läsa "lite till" ända tills jag helt plötsligt läst hela boken på nolltid. Och jag bara älskar personbeskrivningarna som får mig att verkligen se personen framför mig.

Lord Winsley hade som vanligt något lite extra i bakfickan så nu kommer att att vänta otåligt på nästa del i trilogin. Helst skulle jag vilja ha den här nu, för jag är väldigt nyfiken på hur det går för Heather, John och öborna!

Tack HarperCollins Nordic för rec.exet!


Min recension av första delen i trilogin

Händig man sökes

Halvvägs till himlen finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar