onsdag 24 oktober 2018

Recension: Den sjätte passageraren av Theodor Kallifatides

Titel: Den sjätte passageraren
Författare: Theodor Kallifatides
Format: Pocket
Antal sidor: 213
Förlag: Bonnier pocket
Hyllvärmare 2018

"En vacker augustisöndag störtar ett litet propellerplan på väg mot Bromma flygplats i sjön Getaren. Sju kroppar dras ur vraket, bland dem en mörkhyad pojke i 12-13-årsåldern. Vem var han? Vem reste han med? Vem väntade på honom?
Det blir 33-åriga kriminalkommissarien Kristina Vendel och hennes medarbetare på Huddingepolisens rotel 6 som ska lösa fallet. Mörka, gåtfulla skeenden och strömningar i ett föränderligt Sverige blottläggs under oavbrutet stigande spänning."

-------------------

Den här boken köpte jag för länge sedan och sen blev den stående oläst i bokhyllan av någon anledning. Jag har läst ett antal av Kallifatides böcker och har alltid tyckt om dem men det jag inte visste var att han också skrivit deckare. Jag tror det nog var en stor delorsak till att jag från början köpte boken.

Kallifatides stil känns igen direkt från första sidan och stilen är inte precis vad man är van vid när det gäller deckarförfattare. Hans person- och miljöbeskrivningar är inte precis vad man förväntar sig i en deckare. Det gör också att i alla fall jag har lite svårt att uppfatta boken som en deckare även om jag vet att den är det.
Intrigen är rätt så okomplicerad, det är ganska så lätt att klura ut vad som har hänt och vem som gjort vad.

Jag saknar tempot och spänningen som det ska vara i en deckare/kriminalroman. Nej, Kallifatides som deckarförfattare är ingenting för mig men jag är ändå glad att jag läst boken, nu vet jag ännu lite mer om hans författarskap.

Den sjätte passageraren finns att köpa hos t ex

Adlibris E-bok
Bokus E-bok
CDON E-bok
Bokbörsen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar