torsdag 14 mars 2019

Hett i hyllan #187

Dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
----------------
Det blir ett loppisfynd igen


Pompeji av Maja Lundgren (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Pompeji år 78-79, alldeles före katastrofen. Publius Paquius Proculus, tidigare borgmästare, tampas med svåra familjeangelägenheter. Mimerskan Methe är olyckligt kär. Den kristna Maria får problem när det dyker upp brev från Paulus. Värdshusvärden Sittius, varm anhängare av den avlidne kejsar Nero, hyr ut sin lokal på Bordellgränd till vem det vara månde. Och över alla, i vad som kan tyckas vara kulissen, vakar den mäktiga vulkanen Vesuvius. Förälskad som han är skriver han kärleksbrev till alla människor och gör än så länge inget annat väsen av sig.
I Pompeji gjuter Maja Lundgren liv i en stad som vi än i dag kan vandra omkring i. Hon berättar fantasifullt och levande om de människor som en gång rörde sig på Pompejis gator och torg, i patricierhus, på värdshus och bordeller. Det är en lustfylld och vanvördig berättelse rik på både egensinniga karaktärer och vilda upptåg."

Den här boken har jag köpt någon gång före 2012, det vill säga innan jag började blogga och hålla koll på vad jag köper för böcker. Jag gillar ju att läsa historiska romaner ibland och jag kan nog tänka mig att det var därför jag köpte den en gång i tiden, men när jag läste baksidestexten nu så känner jag mig inte det minsta intresserad av boken. Troligtvis kommer Pompeji alltså hamna i utrensningslådan.


3 kommentarer:

  1. Jag förlorade många pärlor i en brand 2013 så har mest nyköpta böcker. Många böcker jag hade saknar jag jätte mycket. Böcker som jag fick av mamma och pappa som barn. Kitty böcker, böckerna om Sofia och hennes hundar, silver hingsten och en favorit djuren på ödegården. Men det är bara en liten del. Så ledsen för alla bok skatter man saknar. Pompeji verkar vara en bra bok ändå. Ha en fin dag kram från Nina

    SvaraRadera
  2. Den har jag inte sett innan men är säkert intressant.

    SvaraRadera
  3. Omslaget på den gör att jag snabbt dömer ut den :)

    SvaraRadera