torsdag 21 mars 2019

Hett i hyllan #188

Det är inte klokt att det redan är torsdag! Torsdagen på bloggen börjar i alla fall med Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-------------------
Det blir ett loppisfynd igen

Freja av Johanne Hildebrandt
Baksidestext: "Kriget närmar sig Vanaheim. Gårdar bränns och plundras av asar som trängt in i landet österifrån. Prästinnan Freja reser till fienden i ett sista försök för att mäkla fred. Men mötet med hövdingasonen Tor förändrar allt. För en mer förbjuden kärlek har aldrig funnits. Freja - Sagan om Valhalla är en andlöst spännande berättelse fylld av lidelse och magi. Johanne Hildebrandt använder sig skickligt av våra fornnordiska myter när hon berättar om människorna som blev våra gudar och gudinnor: Freja, Tor, Oden, Loke och de andra. Följ med tillbaka till bronsåldern för 2700 år sedan, till en värld fylld av bortglömda drottningar, legender och hjältinnor."
Den här boken och del 2, Idun, köpte jag innan jag började blogga så det skedde alltså före 2012. Sen blev det aldrig av att läsa dem, troligtvis pga den eviga tidsbristen. De har alltså stått i bokhyllan i 7 år och jag känner nog lite att det är dags att de får komma till ett hem där de blir lästa för jag tvivlar på att jag hinner läsa dem inom överskådlig framtid.Nästa anhalt är alltså utrensningslådan.

2 kommentarer:

  1. Den här tror jag faktiskt att jag känner igen, men jag har aldrig känt mig lockad av den.

    SvaraRadera
  2. Har läst de tre första böckerna i serien, men inte de delarna som kom senare.

    SvaraRadera