fredag 1 mars 2019

Recension: Konsten att bli en viol av Maja Willander

Titel: Konsten att bli en viol
Författare: Maja Willander
Format: Pocket
Antal sidor: 335 sidor
Förlag: HarperCollins Nordic
Recensionsexemplar

"Vissa människor är som rosor,
andra påminner mer om violer...

Melinda jobbar som administratör på en reklambyrå men drömmer om att bli en framgångsrik art director. Hon försöker alltid passa in och göra det som förväntas av henne. Men på jobbet finns två andra som inte är lika mna om att följa normen. Som den äldre kollegan Erik och Mårten - den udda killen som jobbar i postrummet och som Melinda inte kan låta bli att störa sig på.
Men trots att Melinda gör allt rätt känns det bara fel. Inte ens när det blir semester och hon får vara ensam i sitt älskade torp kan hon slappna av. När tillvaron till slut rämnar inser hon att hon tappat bort sig själv på vägen.
Vem är hon egentligen? Vad är viktigt i livet?
Och hur kommer det sig att Erik inte har några rosor i sin trädgård, men däremot gott om violer?"

--------------------------

Jag fick en förfrågan från författaren om jag ville läsa hennes bok och det passade perfekt eftersom jag just då behövde något lättläst och trevligt att läsa.

Melindas situation är nånting som jag känner igen alltför väl, dvs när man sitter där på jobbet och varenda en som går förbi slänger mer och mer åt en att göra tills man nästan drunknar i allt som ingen annan orkar ta tag i. Det tror jag händer många och det tar tid innan man blivit tillräckligt säker på sig själv för att säga ifrån. Ännu värre är det ju om man har det som Melinda, att det är drömjobbet som hägrar, då vill man ju visa framfötterna extra mycket för att nå dit man vill.
För Melindas del är det nog bra att hon äntligen kan få lite semester och att hon har ett andningshål i och med stugan där hon kan ta det lugnt och bara njuta av tillvaron. Beskrivningarna av stugan och omgivningarna gör att jag verkligen känner den där sommardoften av blommor och gräs och hör bina surra och fåglarna kvittra utanför och jag börjar faktiskt längta efter sommaren.

Det är ett långsamt tempo i boken och det passar perfekt till den här berättelsen med promenader i naturen, men bitvis blev det faktiskt nästan lite för långsamt. Jag hade nog önskat att det funnits någon eller några tempohöjningar lite här och där.

Konsten att bli en viol är en lättläst och charmig feelgood/romance som jag tyckte väldigt mycket om att läsa. Den är perfekt när man vill ha något lite lättsamt att läsa. Jag ser fram emot fler böcker av den här författaren.

Tack Maja Willander för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Maja Willanders websida

Konsten att bli en viol finns att köpa hos t ex

Adlibris Häftad/E-bok
Bokus Häftad/E-bok
CDON Häftad


1 kommentar: