söndag 26 januari 2020

En smakebit på søndag - Ett bättre jag

Jag har ett par jobbiga veckor framför mig så den här helgen har vi tagit det riktigt lugnt. Vi hade visserligen från början tänkt oss att gå på en Megaloppis i Enköping men så glömde vi bort det när helgen närmade sig och kom inte ihåg det förrän på lördag eftermiddag och då var det för sent. Vi kunde ju kanske ha kunnat åka dit på söndagen men vid de här laget hade vi båda tappat sugen totalt. På lördagen gjorde vi alltså inget annat än läste och tittade på tv och troligtvis blir söndagen ungefär likadan. Men söndagen börjar i alla fall med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

----------------------

Min smakbit kommer från sidan 93 i Ett bättre jag - Hur självhjälp (inte) förändrade mitt liv av Marianne Power (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Men jag gjorde inte det. Sålde kläder på Ebay, alltså. Eller lade upp en budget. I stället började jag på en ny bok, där ja fick veta att jag inte behövde sälja mina kläder utan skulle köpa nya i stället. En bok som berättade att det bara är losers som gråter över kontoutdrag - vinnare skriver låtsascheckar till sig själva och visualiserar att det kommer pengar flygande genom brevinkastet. En bok som talade om för mig att jag kunde få allt jag önskade, och ännu mer, utan att göra något alls...
Jag fick veta att det finns en "Hemlighet" som har förts vidare av världshistoriens största genier, människor som Platon, Leonardo da Vinci, Albert Einstein och... den australiensiska teveproducenten Rhonda Byrne. Vad är då denna hemlighet?"


15 kommentarer:

 1. skönt att bara hänga ibland, boken verkar ju innehålla lite udda råd...

  SvaraRadera
 2. ja, det kan en ju undra! en cliffhanger. tack för smakebiten

  SvaraRadera
 3. Självhjälpsböcker undviker jag som pesten och en självhjälpsbok om någon som läser självhjälpsböcker... den vekar ju onekligen lite udda :)

  SvaraRadera
 4. God morgen!
  Det er helt tydelig at det er mange flere loppemarkeder rundt der du bor enn det er her jeg bor :-) I grunnen har jeg ikke vært på et loppemarked siden sist påske og da på Østlandet. Her er det "bare" bruktbutikker. Det gode med dem er at de er åpne hele tiden, så du velger selv når du vil gå dit. Det dårlige er at prisene ofte er høyere og de ikke får inn så mye nytt hele tiden. Men jeg går og titter på de to som ligger nærmest her jeg bor hele tiden. Spesielt går jeg gjennom hva de har fått inn av bøker :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 5. Den där boken kom i min brevlåda och jag känner mig rätt skeptisk till den...

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Låter intressant.
  Hoppas kommande veckor ändå blir bra.

  SvaraRadera
 7. Verkar vara en humoristisk bok.

  SvaraRadera
 8. Ja jösses vilket ståhej det var kring den där boken av Rhonda Byrne en gång i tiden! Konstig bok. Konstiga tankar. Man styr inte alltid sitt öde, men många verkar tro det.

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Låter inte som en bok för mig.

  SvaraRadera
 10. Haha, jag som hatar pekpinnar och att någon talar om hur jag ska leva! Tack för smakbit

  SvaraRadera
 11. Hm, känns udda. Men tack för smakebiten, ska bli intressant att läsa sen vad du tycker.

  SvaraRadera
 12. Den där boken tror jag att jag skulle gilla att läsa.

  SvaraRadera
 13. Omslaget liknar en Marian Keyes bok

  SvaraRadera
 14. Det där låter intressant. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera