torsdag 9 januari 2020

Helgfrågan vecka 2

Vi har ätit middag, tittat på tv en stund och nu börjar det bli dags för en mugg te. Men innan jag fixar med téet så måste jag ju svara på Mias Helgfråga. Den här veckan vill hon veta

Hur kom ditt bloggnamn till?

Bonusfråga: Vad har du för planer för 2020?

-------------------- 

Jag hade en annan blogg tidigare där jag bloggade lite blandat men så började böckerna ta över där och det kändes då att det nog vore bra att ha en alldeles egen blogg bara för böckerna. För att komma fram till namnet så kikade jag runt på vad andra hade för namn på sina bokbloggar. Jag ville ha med ordet "bok" i namnet och så skulle det vara ett enkelt namn och på ett sätt "anonymt", dvs inte med ett personnamn. Och så dök Boklysten bara upp i huvudet på mig och det passade ju perfekt eftersom jag alltid är sugen på böcker. Och ingen verkade ha en bokblogg med ett liknande namn så då var det ju perfekt..

Planer för 2020? Har inte direkt så mycket planer ännu, men jag hoppas kunna besöka fler auktioner, mässor osv. Hitta nya secondhand, och antikaffärer att besöka. Ha bord fler gånger och sälja på bakluckeloppis under sommarsäsongen. Hitta fler roliga möbler och andra inredningsdetaljer (design och/eller antikviteter) och byta ut en del av det vi har hemma. Gå oftare på teater, muséer osv. Jag hoppas hinna med mycket roligt men vill inte heller planera alltför mycket så att aktiviteterna blir ett tvång.

10 kommentarer:

 1. jo, jag ville också skriva mest med bokrelaterade ting

  SvaraRadera
 2. Det är nog bäst att ha en linje i bloggandet, annars blir nog eventuella läsare förvirrade.

  SvaraRadera
 3. Ja men det är ett riktigt bra namn, jag skulle vilja på någon loppis med.

  SvaraRadera
 4. Jag ville inte heller ha mitt namn i bloggnamnet, men bok skulle vara med.

  SvaraRadera
 5. Jag har med mitt namn i bloggens namn, men kan förstå det du säger med att inte vara så personlig. Skulle kanske välja ett annat namn idag om man skulle göra en ny blogg.

  SvaraRadera
 6. Det är kul med secondhandshopping!

  SvaraRadera
 7. Boklysten är jättebra! Jag borde gå igenom alla urvuxna barnkläder och sälja dem på bakluckeloppis.

  SvaraRadera
 8. Tycker Boklysten är riktigt fyndigt namn.

  SvaraRadera
 9. Din bloggrubrik är riktigt bra! Återvinning/second hand lär nog bli alltmer vanligt, och då inte enbart som tillfällig garageförsäljning (loppis) sommartid.

  SvaraRadera
 10. Ditt bloggnamn säger ju en hel del :-) Second hand börjar jag upptäcka mer nu, mest via barnen.

  SvaraRadera