söndag 12 januari 2020

En smakebit på søndag - Minuten före midnatt

Det var väl tänkt från början att vi skulle iväg på något roligt under den här helgen men på lördagen var jag så trött att jag inte ens orkade tänka på att åka någonstans. Det blev istället sovmorgon och sen ta det lugnt resten av dagen. På söndag lär det bli ungefär likadant för just nu är jag så trött att det enda jag orkar tänka mig är att sova och vila och när man är så trött är det lika bra att se till att inte ta ut sig i onödan. Lika bra att ta det lugnt hela helgen så kanske man orkar lite mer under kommande vecka. Söndagen börjar i alla fall med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

---------------------------------

Min smakbit kommer från sidan 39 i Minuten före midnatt av David Baldacci  (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
"Till sist rummets enda fönster. Där Tor, eller någon som var av samma slag som han, hade klättrat in och lagt handskklädda händer över munnen på de små flickorna. Sedan följde barnramsan och knackandet på deras pannor. Beslutet att ta Mercy, knytnävsslaget som gav Pine en skallfraktur som fick inkräktaren att tro att hon var död. Modern som raglade in näsa morgon med baksmällan efter marijuana och öl. För att upptäcka att hennes ena dotter var försvunnen och den andra nästan död."

16 kommentarer:

 1. vi var på Smyrna och hittade några bra billiga böcker, ganska läskig smakbit.

  SvaraRadera
 2. en mardrömslik situation Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. David Baldacci har jag läst någon enstaka bok av, men jag tror att jag snart måste ge honom en ny chans.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Fy så hemsk situation!

  SvaraRadera
 5. Usch, så hemskt. Nu vill jag ju veta hur det kommer att gå. Hur det går för barnen och om mamman lyckas ta sig ur missbruket eller om hon sjunker ännu längre ned i det.

  SvaraRadera
 6. Vi har barnebarnet vårt på besøk og laget til bursdagsfeiring for han i går. Da trenger jeg denne dagen å slappe av på og prøve å bli mindre trøtt. Heldigvis har jeg ikke store planer for mandag heller! Jeg trodde jeg hadde lest bok av David Baldacci, men jeg kan ikke finne noen. Så kanskje han bare er plassert på tbr-listen :-) Ha en riktig fin søndag!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 7. Men fy så hemskt! Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 8. Hemskt att vakna upp på det viset det var nog inte så att barnen kom först.

  SvaraRadera
 9. Usch, det allra värsta man kan läsa om är när barn och djur far illa! Tack för smak, trevlig söndag

  SvaraRadera
 10. Fy då, det där lät hemskt. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Otäck smakbit. Är väldigt sugen att läsa denna författaren. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 12. Er du ikke i form er det like greit å ta det med ro i helgen. Takk for smakebiten :)

  SvaraRadera
 13. Oj! Vet inte om jag blir nyfiken eller bara förskräckt! Tack för smakbiten i alla fall. Och hoppas du känner dig utvilad nu.

  SvaraRadera
 14. Det var en otäck smakbit. Har inte läst något av författaren.Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 15. Har aldrig läst något av författaren. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera