torsdag 2 januari 2020

Hett i hyllan #229


Nu börjar det bli dags att komma igång ordentligt efter jul- och nyårshelgerna och vad är bäst att börja med om inte Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------------

Den här gången har jag plockat fram en bok som jag tror jag troligtvis köpt på någon pocketrea hos näthandlarna

En mörkrädd pojke av Justin Evans (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken
Baksidestext:
"George Davis lider av en fobi - han kan inte hålla i sin nyfödda son. Han tvingas till en terapeut av sin fru, och där framkommer det att han har gått i terapi tidigare, som elvaåring "Du skulle inte tro mig om jag berättade som det var"
Vad hände egentligen den där ödesdigra hösten i början av åttiotalet? I terapin börjar George att minnas händelser, personer och underliga situationer. Det märkliga brevet pappan skickade innan han dog. Hur en pojke dök upp sent en kväll, när George var ensam, och berättade hemligheter han inte ville höra. Och hur ingen ville tro att hans nye vän fanns på riktigt, och att det var han som låg bakom alla de hemska sakerna som hände.
Ju mer George tänker tillbaka desto mer uppskrämd blir han. Berodde allt detta på hans barnsliga fantasi, som hans mamma sa? Eller hade pappans kollegor rätt, när de skyllde pappans död på en övernaturlig, mörk kraft? Tjugo år senare vet George fortfarande inte svaret. Men när ett mord uppdagas tvingas George att leta i det förflutna - för att skydda sig själv och sin familj."

-------------

Eftersom jag inte har några noteringar överhuvudtaget om när jag köpt den här så har jag nog gjort det innan jag började blogga, dvs före 2012. Att jag köpt den hos nätbokhandlarna kom jag fram till genom att boken är helt ny och oläst (man brukar kunna se om någon har läst boken även om det bara är en enda gång) och då är den inte köpt på loppis, alltså återstår pocketrea hos närbokhandlarna.
Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag har köpt den för den låter inte riktigt som en bok för mig, men jag gissar på att jag troligtvis tänkte försöka ge mig utanför min bekvämlighetszon. Den har i alla fall blivit stående i bokhyllan ända sen jag köpt den och jag hade faktiskt helt glömt bort att jag hade den. Och även om den inte riktigt låter som en bok för mig så ska jag nog så småningom prova så får man se om jag läser ut den eller måste lägga den åt sidan.

3 kommentarer:

  1. Just att man inte vet om det är på riktigt eller psykologiskt i fantasin verkar väldigt spännande, tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Den där boken står oläst även i min hylla.

    SvaraRadera
  3. Har aldrig hört talas om den, men det låter ju som en spännande och lite otäck historia.

    SvaraRadera