måndag 27 januari 2020

Recension: Inte ett ord av Harlan Coben

Titel: Inte ett ord
Originaltitel: Run away
Författare: Harlan Coben
Översättning: Svante Skoglund
Format: Inbunden
Antal sidor: 378
Förlag: Bookmark förlag
Recensionsexemplar

"För Simon Greene blir mardrömmen sann när hans drogberoende dotter Paige försvinner spårlöst. En dag ser han henne sjunga i Central Park, men hon är en skugga av sitt forna jag. När han närmar sig flyr hon i panik.
Simon gör det enda en förälder kan göra, han följer efter sin dotter ner i en mörk och farlig värld som han aldrig kunde ana fanns. I takt med att han avtäcker Paiges hemligheter inser han att liv står på spel. Och för att skydda sina närmaste från världens ondska måste han våga konfrontera den."

---------------------
Jag har läst ett antal böcker av den här författaren och gillat dem så när jag fick meddelande om att den här skulle ges ut ville jag såklart läsa den.

Det jag gillar med Harlan Cobens böcker är att det är ett så bra tempo i dem, man drivs hela tiden framåt för att få reda på mer. Man brukar komma snabbt in i handlingen och man blir bekant med karaktärerna väldigt fort. Intrigen brukar ha en del oförutsedda vändningar och hemligheter så att man inte direkt kan gissa sig till vem som gjort vad och hur och det är alltid positivt. Inte ett ord innehåller alla dess delar och är alltså precis vad jag längtade efter och behövde just nu.

I Inte ett ord ligger nog fokus väldigt mycket på familjens mörka hemligheter, alla de där skelettena i garderoben. Och här är det var och varannan i familjen som inte avslöjar sina hemligheter vilket sedan leder till ett väldigt överraskande slut på berättelsen.

Inte ett ord är en lättläst och spännande thriller med många oförutsedda vändningar och ett slut som man verkligen inte såg komma. Jag ser fram emot fler thrillers av den är författaren!

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Bookmark förlag för rec.exet!


Mer info om författaren och hans böcker finns på Harlan Cobens websida

Andra böcker av Harlan Coben jag recenserat

Saknar dig
Främlingen
Sanningen
Inte utan dig

Inte ett ord finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar